SYRIZA’nın İskeçe ve Gümülcine’deki ofislerine saldırı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA’nın İskeçe ve Gümülcine’deki ofislerine saldırı

SYRIZA’nın İskeçe ve Gümülcine'deki ofislerine saldırı

SYRIZA’nın İskeçe (Xanthi) ve Gümülcine’deki (Komotini) milletvekili bürolarına 22 Mart Çarşamba günü saldırı düzenlendi.

İskeçe SYRIZA milletvekili Hüseyin Zeybek’in ofisine otorite karştıları boyalı saldırı düzenlerken, Rodop milletvekili Ayhan Karayusuf’un Gümülcine’deki ofisine gelen az sayıdaki gösterici de bağırarak protestoda bulunduktan sonra ayrıldı.

xanthi2.gr sitesinin aktardığı bilgilere göre yaklaşık 15 kişiden oluşan anarşist grup İskeçe milletvekilinin ofisinin zilini çaldı ve kapı açıldığında içeriye ve duvarlara boya ve bildiriler fırlattı.

Otorite karşıtı göstericilerin eylem nedeninin Dimitris Kufontinas’ın hapiste maruz kaldığı muameleye tepki ve mahkumun 17 Kasım için talep ettiği iznin verilmesi amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Öte yandan anarşist göstericilerin boya ve bildiri attıktan sonra ofisten ayrıldıkları kaydedildi.
Milletvekili Zeybek’in siyasi bürosu ikinci kez saldırıya maruz kalıyor. Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce yine İskeçe SYRIZA milletvekilinin ofisi saldırıya uğramıştı.

Hüseyin Zeybek’in ofisinin hemen yanında diğer iki İskeçe SYRIZA milletvekilinin ve İskeçe SYRIZA İl Örgütünün ofisleri bulunuyor.

SYRIZA’nın İskeçe ve Gümülcine'deki ofislerine saldırı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et