Batı Trakya çapında soygunlar gerçekleştiren hırsızlık çetesi İskeçe’de yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya çapında soygunlar gerçekleştiren hırsızlık çetesi İskeçe’de yakalandı

Batı Trakya çapında soygunlar gerçekleştiren hırsızlık çetesi İskeçe’de yakalandı

Batı Trakya ve Makedonya bölgelerinde etkili olan soygunculuk çetesi polis tarafından çökertildi.

39 ev soygununa adları karıştığı belirtilen 3 çete üyesi tutuklandı. Tutuklananlardan ikisi 36 ve 42 yaşlarında Sırp vatandaşıyken, 35 yaşındaki üçüncü şahsın ise Yunan vatandaşı olduğu belirlendi.

Gece saatlerinde ev sahiplerinin uyuduğu sırada evlere giren hırsızlık çetesinin bugüne kadar çaldıkları para, ziynet eşyası ve elektronik eşyaların değerinin 50.000 euro’yu aştığı tahmin ediliyor. Polis, çalıntı eşyaların bir kısmını bulmayı başardı.

19 Mart Pazar günü İskeçe ilinde oldukları tespit edilen şüpheliler, polis tarafından etkisiz hale getirilerek suç üstü işlemiyle tutuklandı. Zira aynı gün sabahın erken saatlerinde Kavala’da girdikleri bir daireden üç adet cep telefonu, iki adet kol saati ve az miktarda para çaldıkları belirlendi.

Polisin araştırmaları sonrası suç örgütü kurduğu belirlenen şahısların, son üç aydır 38 eve girdikleri belirlendi. Soygun çetesinin Giannitsa’da 9, İskeçe’de 7, Serez’de 6, Kavala’da 6, Selanik’te 3, İmathia’da 3, Edessa’da 3 ve Skidra’da 1 eve girerek 12.000 euro’nun üzerinde para ve değeri 40.000 euro’yu aşan altın ve ziynet eşyası çaldıkları tespit edildi.

Ayrıca polis faillerin evlerinde yaptığı aramalar sonrası şarjörlü bir silaha, 9 milimetrelik 8 adet kurşuna, 28 adet cep telefonuna, 16 adet kol saatine, 14 adet elektronik eşyaya (laptop, fotoğraf makinası v.s.), altın ve ziynet eşyalarına, az miktarda haşhaşa, 480 paket kaçak sigara, az miktarda kaçak tütüne, 157 euro paraya, çalındığı polise bildirilen bir adet sürücü ehliyetine ve Bulgar vatandaşına ait gibi görünen bir adet sahte nüfus cüzdanına el koydu.

Tutuklular Selanik Savcılığına sevk edilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et