İskeçe Avcılar Derneği’nden Başbakana ultimatom: Sandıkta... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Avcılar Derneği’nden Başbakana ultimatom: Sandıkta…

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) Avcılar Derneği, Başbakan Kiryakos Miçotakis’e gönderdiği mektupla adeta ultimatom çekti.

Sokağa çıkma yasağı (lockdown) uygulaması kapsamında dağda yürümek/tırmanış, bireysel spor, bisikletçilik gibi sportif faaliyetlerin serbest olduğu halde avcılık ve amatör balıkçılığın yasak olmasının büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Dernek, bu kararın belirli çevrelerin avcılığın tamamen yasaklanması yönündeki emellerine hizmet ettiğini dile getirdi.

Avcılığın pandemi şartlarında bile hiçbir Avrupa ülkesinde yasak olmadığına dikkat çeken İskeçe Avcılar Derneği, avcıların çevrenin korunması ve kuduz ve Afrika Domuz Vebası gibi hastalıkların önüne geçilmesinde de önemli rol oynadığını vurguladı.

Temsil ettikleri 2 bin avcı başta olmak üzere ülke genelindeki 180 bin avcının kendini haksızlığa uğramış hissettiğini belirten Dernek, bu yasağın bir an önce kalkmaması durumunda hükümetin avcıları tamamen karşısına alacağını ve avcıların gerekli cevabı anayasal yollarla, sandıkta vereceğini ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Ankara'ya Yapacağı Resmi Ziyaretin Mayıs'ta Gerçekleşeceğini Duyurdu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara’ya yapacağı resmi ziyaretin Mayıs ayında gerçekleşeceğini duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.
Devamını oku...