Droserolu tiyatro grubu Selanik’te beğeni topladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Droserolu tiyatro grubu Selanik’te beğeni topladı

Droserolu tiyatro grubu Selanik’te beğeni topladı

İskeçe’nin (Xanthi) Drosero bölgesindeki 8. Devlet Ortaokulundan 9 öğrencinin oluşturduğu tiyatro grubu dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Droserolu öğrencilerden oluşan tiyatro grubu öğretmenleri E. İliadu ve L. Damianaki ile birlikte Selanik’te 19 Mart’ta düzenlenen “Ege’den monologlar” adlı okul festivaline katıldı. Etkinlik Yunanistan Eğitimde Tiyatro Ağı’nın Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile işbirliği çerçevesinde düzenlendi.

İskeçeli küçük aktörler ise sahnedeki becerileriyle dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarırken, seyirciler çocukların çabalarını ve özelliklerini anladı.

Sahnedeki performanslarıyla da seyircileri etkilemeyi başaran Droserolu öğrenciler, Yunanların mültecilerin kabulü ve ülkede kalmaları konusunda sergilediği değerleri konu alan bir oyunu sahnelendirdi. Bu çerçevede Yunanistan’a ulaşan refakatçisiz mülteci çocukların sorunları ve kişisel hikayeleri ele alındı.

Seyircilerin ise en çok Droserolu öğrencilerin hislerine dokunmayı başardığını dile getirdiği ve tebrik etmek için öğrencileri aradığı kaydedilirken, etkinlik bütün tiyatro gruplarının sahneye çıkarak ayakta alkışlanmasıyla son buldu.

Son olarak İskeçe’nin Droesro bölgesinden öğrencilerin Selanik’i dolaşma fırsatı buldukları kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et