Schaeuble: Gelecekteki önlemler muhalefet partileri tarafından da kabul edilmeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Schaeuble: Gelecekteki önlemler muhalefet partileri tarafından da kabul edilmeli

Schaeuble: Gelecekteki önlemler muhalefet partileri tarafından da kabul edilmeli

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble Yunanistan’da şimdi yasa haline getirilecek ve daha sonra uygulanacak önlemlerin muhalefet tarafından da kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Salı günü Brüksel’de açıklamalarda bulunan Alman Bakan “Program uygulayan bütün ülkelerde, kurumlar (kreditörler) gelecekle ilgili önlemlerin, seçimlere gidilip gidilmeyeceğine bakmaksızın muhalefet tarafından da imzalanması konusunda diretmiştir. Bu yeni bir şey değil” diyerek IMF’nin Yunanistan’dan bu yöndeki talebine açıklık getirdi.

Wolfgang Schaeuble açıklamasının devamında ise emeklilik yasasını örnek vererek “Emeklilik yasası 2020 yılından önce hayata geçirilmeyecek. Ancak o tarihe kadar Yunanistan’da seçim olacak ve hiç kimse gelişmelerin ne olacağını bilemez. Muhalefet doğal olarak şimdi ‘biz buna karşıyız’ diyor. Ancak önlemlerin seçimlere ve sandıktan çıkacak sonuca bakmaksızın geçerli olmasını sağlayacak bir ifade bulacağız. Bu daha önce başka ülkelerde de Yunanistan’da da oldu” dedi.

2011-2011 yıllarında Lukas Papadimos başbakanlığı döneminde benzer taahhüt konusu dönemin ND Genel Başkanı Antonis Samaras için de gündeme gelmiş ve Samaras iki mektupla hangi tarafta olursa olsun (iktidar ya da muhalefet) partisinin üzerinde anlaşmaya varılan konuları uygulayacağı taahhüdünü vermişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et