Taksici katilinin bulunması için sinema filmini gösterimden çekti! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Taksici katilinin bulunması için sinema filmini gösterimden çekti!

Taksici katilinin bulunması için sinema filmini gösterimden çekti!

Yunan “Eteros Ego” (Öteki Ben) adlı sinema filminin yönetmeni Sotiris Tsafulias, Atina’nın Kifisia bölgesindeki taksici cinayetinin aydınlatılmasına katkıda bulunmak amacıyla sinema filmini gösterimden çekme kararı aldı.

Filmde bir kriminoloji uzmanı Pisagor teoreminin yardımı ve bir matematik hocası ile Pisagor’un sözlerinin öne çıktığı beş cinayeti ve cinayetleri birbirine bağlayan gizemi çözmeye çalışıyor.

Yönetmen filmi gösterimden çekme kararı almasıyla ilgili yaptığı açıklamada “7 Şubat tarihinde seyircilerle birlikte Atina’da filmi izledikten sonra yapılan söyleşide, kamuoyuyla yapılan taksici katili tarifine uyan bir kişinin filmden sonra bir soru sorduğunu bana seyirciler aktardı.

Yapılan araştırma çerçevesinde bana bu bilginin doğru olup olmadığını sordular ve bahse konu etkinlikle ilgili her türlü malzemeyi vermem istendi. Ben de araştırmalara katkıda bulunmak için ve 7 Şubat akşamı bana soruyu soran şahsın ortaya çıkması ve filmle bağlantısının sadece trajik bir tesadüf olmasının kanıtlanması için bu talebe karşılık verdim.

Bu gelişmeler doğrultusunda filmi sinemalardan çekme kararı verdim. Bu Kifisia’daki katilin filmle bağlantısı olduğunu kabul ettiğim anlamına gelmiyor. Sadece benim ve mesai arkadaşlarımın niyetinin yanlış anlaşılmasını istemiyoruz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et