Öğrencilere tablet bilgisayar kuponu 500 evroya çıkabiliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğrencilere tablet bilgisayar kuponu 500 evroya çıkabiliyor

Yunanistan genelinde öğrencilere tablet bilgisayar satın almaları için verilecek yardım kuponunun tutarı 500 evroya kadar yükselebilir.

Yunanistan Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Dijital Yönetim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttükleri program kapsamında maddi desteğe ihtiyacı olan bir aileye, eğitim gören çocuklarına tablet veya dizüstü veyahut da masaüstü bilgisayar satın almalarını sağlayacak yardım kuponunda tutar 500 evroya kadar ulaşabiliyor.

Alpha radyo kanalına açıklamalarda bulunan Yunanistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Domna Mihailidou “Aslında sistem otomatik şekilde hesaplamayı yapacak ve programdan istifade edenler, kendilerine ödenecek yardım kuponunun tam tutarı hakkında yine aynı sistem tarafından bilgilendirilecekler.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısının açıklamalarına göre süreç otomatik olarak işleyecek ve evlatlarına bilgisayar almak için yardım kuponu başvurusu yapılması için internette platform açılmayacak. Programdan yararlanacak aileler zaten çocuk parası aldıkları için sistem tarafından otomatik olarak belirlenecek ve ödeme alacakları miktar hakkında bilgi verilecek.

Küresel korona salgını nedeniyle Yunanistan genelinde okullar kapatılınca, öğrenciler eğitimlerine evlerden ve internet üzerinden devam edilmek zorunda kaldı. İnternetten eğitim alabilmek için evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler ise zor duruma düşmüşlerdi

Pandemi nedeniyle karşılaşılan yeni koşullarda bilgisayarı ve maddi durumu olmayan ailelere yardım amacıyla devlet tarafından hazırlanan maddi destek programı sayesinde, derslerini takip edebilmeleri amacıyla öğrencilerin bilgisayar satın alabilmelerine olanak tanınıyor.

Yunanistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Domna Mihailidou’nun da belirttiği gibi, bilgisayar ihtiyacı olan bir ailenin her çocuğuna 200 evroluk kupon tahsis ediliyor. Bir ailenin eğitim gören 3 çocuğu olduğunda ise maksimum yardım kuponunun tutarı 500 evroya ulaşabiliyor.

Yararlanıcılar yardım kuponunu nasıl alacak?

Programdan istifade etmeye hak kazananların çocuk parası alanlar ve en düşük gelir düzeyine ait olan aileler olduğu belirtildi. Programdan faydalanabilecek ailelere örnekler:

  • 2 ebeveyn ve 1 çocuklu ve yıllık geliri 10.500 evro olan aile
  • 2 ebeveyn ve 2 çocuklu ve yıllık geliri 12.000 evro olan aile
  • 1 çocuklu ve yıllık geliri 9.000 evro olan tek ebeveynli aileler
  • 2 çocuklu ve yıllık geliri 10,500 euro olan tek ebeveynli aileler

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...