Rusopulos’tan şok iddia: ‘2007’de Yunanistan’daki yangınları Türkler çıkardı’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rusopulos’tan şok iddia: ‘2007’de Yunanistan’daki yangınları Türkler çıkardı’

Rusopulos’tan şok iddia: ‘2007’de Yunanistan’daki yangınları Türkler çıkardı’

Thodoris Rusopulos Atina Haber Ajansına yaptığı açıklamalarda 2007 yılında Yunanistan’da çıkan yangınların Türklerin bir planı olduğunu savundu.

Kostas Karamanlis başbakanlığındaki ND Partisi hükümetinde hükümet sözcüsü olarak görev yapan Thodoris Rusopulos “yangınların önceden organize edilmiş bir plan olup olmadığına” ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“2007 yazında meydana gelen olaylarla ilgili olarak her kim iki itfaiye yetkilisinin notlarını okursa, kolayca sonuçlar çıkaracaktır. Her gün birbirine çok yakın mesafede yangınlar çıkıyordu ve bu olay sadece tesadüf olarak nitelendirilemez. Eski Türkiye Başbakanı Yılmaz’ın da Yunanistan’daki yangınlarla ilgili olarak Türk gizli servislerinin rolü hakkındaki açıklamaları açık ve netti. İlk kez böyle bir kabullenme söz konusu hem de eski başbakan düzeyinde. Bir diğer önemli nokta da gazeteci Mihalis İgnatiu’nun ses kayıtlarıdır. Kayıtlarda Türkiye’nin bakanları ve komutanlarının Yunanistan ve Kıbrıs’a karşı yasadışı suç eylemleri planladığı duyuluyor. Rahatsızlık yaratan gerçekler ve gayet uygun yalanlar var. Birçok kişi Karamanlis hükümetini itibarsızlaştırmak için belirgin konularda bile gözlerini kapatıyor.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et