Yunanistan'ın ilk açık eşcinsel bakanı Nikolas Yatromanolakis oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın ilk açık eşcinsel bakanı Nikolas Yatromanolakis oldu

Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığı’nda Çağdaş Kültürden Sorumlu Bakan Nikolas Yatromanolakis

Bugün yapılan kabine değişikliğiyle birlikte Yunanistan tarihinde ilk defa eşcinsel olduğunu açıktan söyleyen bir kişi Bakan oldu.

Milliyetçi sağ ND hükümetinde 44 yaşındaki siyaset bilimci Nikolas Yatromanolakis, Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığı’nda Çağdaş Kültürden Sorumlu Bakanlık görevini devraldı.

Yatromanolakis bakanlığa atanmadan önce aynı bakanlığa bağlı bir bölümde bakan yardımcılığı ve genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştu. 

Nikolas Yatromanolakis

Yunanistan’daki ilk açık eşcinsel Bakan Nikolas Yatromanolakis oldu.

44 yaşındaki Nikolas Yatromanolakis, 1975’te Atina’da doğdu. Yazar ve akademisyen olan Yatromanolakis ile akademisyen Rena Lekanidou’nun oğlu. 

Panteion Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi’nden mezun olan genç Bakan ve ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde John F. Kennedy Yönetim Okulu’ndan Kamu Politikası (MPP) alanında yüksek lisans yaptı.

Nikolas Yatromanolakis eşcinsel kimliğini açıkça ifade ederken, aslında birkaç ay önce Facebook’ta yaptığı bir paylaşımda, uygun olup olmadığı sorulduğunda Yunanistan’daki ilk işinde cinsel tercihleri ​​nedeniyle yaşadığı bir olayı aktararak cevap vermişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...