At eti krizinden sonra denetimler sıklaşıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

At eti krizinden sonra denetimler sıklaşıyor

At eti krizinden sonra denetimler sıklaşıyor

Avrupa Parlamentosunun onayı sonrası, yaşanan at eti skandalının tekrarlanmaması için Avrupa Birliği (AB) gıda sektöründeki denetim ve kontrolleri sıkılaştırıyor.

Euractiv’in haberine göre 2013 yılında milyonlarca Avrupalı süpermarketlerde sığır eti diye satılan çok sayıda üründe esasında at eti olduğunu öğrenince şok geçirmişti. Skandal, İsveçli Findus şirketinin süpermarketlerde sığır eti diye satılan bütün ürünlerini piyasadan çekmesiyle patlak vermiş, şirketin bazı ürünlerinde ise 100% at eti çıkmıştı.

Avusturyalı Avrupa Parlamenteri Karin Kadenback “Avrupa’daki gıdalar zararsız ve güvenli olmalı” ifadelerini kullanarak gıda sektöründeki denetimlerin sıklaştırılmasını öngören yasa tasarısını Avrupa Parlamentosuna sunmuştu.

Aralarında Yunanistan’ın da yer aldığı 28 üye ülke tarafından onaylanan yeni yasa gıdaların izini sürme işlemlerini iyileştirmeyi, sahtekarlıkla mücadeleyi ve tüketicilerin gıda sektörüne olan güvenini yeniden kazanmayı hedefliyor. İlk kez 2013 yılında sunulan önerilen daha katı denetimler ve tüketicilerini kasten kandırdığı tespit edilen şirketlere daha ağır para cezaları öngörüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et