Karantina konulan Dolapçılar halkı: Zaten mültecilerden korktuğumuz için sokağa çıkamıyorduk - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karantina konulan Dolapçılar halkı: Zaten mültecilerden korktuğumuz için sokağa çıkamıyorduk

Batı Trakya’nın Rodop iline bağlı Dolapçılar (Strofi) köyü, yapılan 103 koronavirüs testinin 25’inin pozitif çıkması nedeniyle 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 06:00 itibariyle acil olarak karantinaya alındı.

Köylülerin sağlık durumları hariç herhangi bir sebeple köy dışına çıkmaları yasaklanırken, akşam saat 18:00 ile sabah 5:00 arası köy içinde de sokağa çıkmak yasaklandı.

Polisin 1 Ocak sabahının ilk saatlerinden itibaren köy girişinde giriş-çıkışları kontrol ettiği belirtilirken, köy sakinleri ise evlerinde kalmayı tercih ettiler.

Yerel Maron News sitesine konuşan köy sakinleri, zaten daha önce de kalabalıklar halinde köy içerisinden geçen mültecilerden korktukları için gerekmediği müddetçe geceleri evden çıkamadıklarını söylerken, virüsün de köydeki küçük işletmelerden alışveriş esnasında temasta bulundukları mültecilerden yayıldığını iddia ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop İlinde Tapu Kadastro Bildirim Süresi Uzatıldı

Rodop ilinde mülkiyet sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. Tapu ve kadastro bildirimleri için belirlenen son tarih olan 29 Şubat 2024, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatıldı. Böylece, birçok kişinin yaşadığı mağduriyetin önüne geçilmiş oldu.
Devamını oku...