Mitsotakis: Yeni maceraya girmeyelim, tek çözüm erken seçim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mitsotakis: Yeni maceraya girmeyelim, tek çözüm erken seçim

Mitsotakis: Yeni maceraya girmeyelim, tek çözüm erken seçim

Hükümeti ve Başbakan Aleksis Tsipras’ı hedef alan anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis erken genel seçim talebini yineledi.

Mitsotakis, Başbakan Tsipras’ı “kreditörlerle yaptıkları müzakereler her defasında çıkmaza girdiğinde, bugün sağlık sektöründe olduğu gibi bir inceleme komisyonu kuracaklarını açıklıyorlar” dedi.

ND Partisi Genel Başkanı Mitsotakis açıklamasında “Tsipras hükümeti aylardır yurtiçinde güvensizlik ve belirsizlik yaratıyor. Yunanistan programının değerlendirmesi tamamlanmıyor. Vatandaşların güveni buharlaşıyor. Resesyon geri döndü. Yatırımlar gelmiyor. Son olarak da yurtdışına terör paketleri ihraç ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Her yerde ve her şey için şeffaflık” istediklerini kaydeden Mitsotakis “Ancak asıl önemli olan konu ve toplumun heyecanla istediği şey ülkenin krizden çıkmasıdır. Biz bu yönde dinamik ve yaratıcı bir şekilde mücadele veriyoruz. Ve tek çözümün seçim, en yakın zamanda seçim olduğunu biliyoruz” dedi ve ekledi:

“Çünkü ülkemiz, çökmekte olan güçler tarafından idare edildiği için yeni bir maceraya girmeyi ve her şeyi kaybetmeyi hak etmiyor. Bunlar, bedeli vatandaşa ne olursa olsun iktidarda kalmayı isteyen güçlerdir. Biz hazırız. Planımız var, cesaretimiz var. Yunanları birleştiriyoruz. Ve geleceğin beklemediğini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte Mitsotakis’in o açıklamaları:

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et