Başbakanlık, Reuters’in erken seçim haberini yalanladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakanlık, Reuters’in erken seçim haberini yalanladı

Başbakanlık, Reuters’in erken seçim haberini yalanladı

Reuters haber ajansının Başbakan Aleksis Tsipras’ın bir basın toplantısı düzenleyerek veya ulusa sesleniş konuşması yaparak erken genel seçim ilan edebileceği yönündeki habere yalanlama geldi.

Reuters’in haberinde Yunanistan Başbakanının önümüzdeki günlerde ulusa sesleniş konuşması yapmaya veya basın toplantısı düzenlemeye hazırlandığını ve hatta erken genel seçim bile ilan edebileceğini yazmıştı.

Başbakanlık Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada “Artık resmi olarak da fake news (yalan haber) dönemindeyiz. Hatta bu kez Reuters’in imzasıyla. Yazık…” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada konjonktürün önemine ve kreditörlerle yapılan kritik müzakerelere atıfta bulunulurken “Sadece bir aptallıktan ibaret olduğunu umut ediyoruz, çünkü bazılarının Borsada oyunlar oynadığına inanmak istemiyoruz” denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca “Reuters Haber Ajansının, özellikle de Avrupa için bu zor dönemde, daha dikkatli olması gerekir ve güvenirliği sıfır olan kaynağı belirsiz ‘haberlere’ yer vermemesi gerekir” ifadeleri yer aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et