Reuters: Yunanistan’da krizin bedelini çocuklar ödüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Reuters: Yunanistan’da krizin bedelini çocuklar ödüyor

Reuters: Yunanistan’da krizin bedelini çocuklar ödüyor

Reuters haber ajansı Yunanistan ile ilgili yaptığı haberinde Yunanistan’daki mali krizin “geleneksel güçlü aile bağlarını yavaş yavaş yok ettiğini” yazıyor.

“Yorucu ekonomik krizde, şiddet görmüş çocuklarla ilgili bir kurum artık ailesinin kendisini beslemekte zorlandığı çocukları da kabul ediyor” ifadelerine yer verilen haberde Yunanistan’da işçi gücünün dörtte birinin işsiz, çocuklarının dörtte birinin ise fakirlik şartları altında yaşadığına işaret eden BM raporuna atıfta bulunuyor. Haberde “Bu durum da anne ve babaların, nine ve dedelere bağımlı olmasına yol açıyor. Ancak emekli maaşları da birçok kez kesintiye uğradı” deniyor.

Savaşta öksüz kalan çocuklar için bir asır önce kurulan Ulusal Çocuk Bakımevine atıfta bulunulan haberde “kurum, kendilerine yardım için yönelen ailelerin ihtiyaçlarına zorlukla karşılayabiliyor. Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken aileler, hafta boyunca çocuklarını bu kuruma bırakıyor” ifadeleri dikkat çekiyor.

Kurumun başkanı İro Zervakaki ise 40 çocuğun bekleme listesinde olduğunu ve bu rakamın iki yıl öncesine kıyasla dörde katlandığını ifade ederken “kurumda bulunan boş bir odada sıraya dizili yataklarda 25 çocuk uyuyor” diyor ve ekliyor “2-5 yaş aralığında her gün onlarca çocuk geliyor. Kaçıp annelerine gitmek isteyen çocuklarla karşılaştık. Günleri ayıramıyorlar ve her gün ‘bugün Cuma mı?’ diye soruyorlar. Çünkü annelerinin kendilerini hafta sonu alacağını biliyorlar.”

Ancak bazı durumlarda ise durum daha da trajik. Evi olmayan anne babalar hafta sonu da çocuklarını almakta güçlük çekiyor. Durumlar Ulusal Çocuk Bakımevi için de pek iç açıcı değil. Çünkü devlet finansmanı kesintiye uğramış durumda ve çalışanların maaşlarının sadece yarısı karşılanıyor. Kurum bağışlanan yiyecek ve giysilerle ayakta duruyor. Zervaki ise bazen ay sonunda personelin maşlarını ödeyip ödeyemeyeceğini bilemediğini itiraf ederken “Yarın işler daha iyi olacağa benzemiyor. Bu birkaç yılımızı alacak. Umarım bu yılların sayısı çok olmaz” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et