Profesör Hacakis: Yunanistan’da sokağa çıkma yasağı 15 Şubat’a kadar sürmeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Profesör Hacakis: Yunanistan’da sokağa çıkma yasağı 15 Şubat’a kadar sürmeli

Yunanistan’da ilk sokağa çıkma yasağının (lockdown) ne zaman biteceği, ülkenin ne zaman rahatlayacağı ve ikinci dalganın ne zaman geleceğini doğru tahmin eden Prof. Hacakis’ten yeni açıklama geldi.

Ethnos’a konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Angelos Hacakis, “Üçüncü dalga ile karşı karşıya kalmamamız için bu sokağa çıkma yasağının 15 Şubat’a sürmesi lâzım. Yasak şekil değiştirebilir, örneğin çocuklar okula gidebilir ki gitmeli de, aşamalı olarak perakende satış mağazaları açılabilir. Ama asıl tehlike hepsinin beraber açılması” ifadelerini kullandı.

Hacakis, Noel ve Yılbaşı tatillerinde önlemlere uyulur da vakalar artmazsa, Ocak ayında yoğun bakım ünitelerinde gözle görülür bir rahatlama olacağını ve hasta sayısının yarıya gerileyeceğini belirtti.

Mevcut uygulamanın sürmesi halinde Avusturalya örneğinde olduğu gibi vaka sayılarında ciddi gerileme olacağını, Şubat başlarında vakaların çok aza ineceğini ve ticari işletmelerin açılabileceğini belirten Profesör, eğlence/dinlence mekanlarının açılmasının ise zaman alacağını kaydetti.

Hacakis, koronavirüs aşısının da planlandığı gibi gerçekleşmesi durumunda yaz aylarına kadar nüfusun %70’inin aşılanmış olacağını ve özellikle de hassas grupların aşılanmış olacağından ölümlerin duracağını ve rahatlayacağımızı söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...