Gümülcine’de Egnatia otobanını Bulgaristan’la bağlayan yol açıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de Egnatia otobanını Bulgaristan’la bağlayan yol açıldı

Gümülcine’de Egnatia otobanını Bulgaristan’la bağlayan yol açıldı

Gümülcine’de Egnatia otobanını Yunanistan-Bulgaristan sınırıyla bağlayan 22,5 kilometrelik yeni yolun açılışı Ulaştırma Bakanı Hristos Spirtzis tarafından yapıldı.

100 milyon euro’ya mal olan yol projesinin son 6,6 kilometrelik bölümü için 13 milyon euro harcandı. Yunanistan Altyapı, Ulaştırma ve Ağlar Bakanı Spirtzis Gümülcine’de yaptığı konuşmada “Ülkemizin altyapılarının tamamlanması ulusal bir çabadır ve hiçbir hükümete ait değildir. Bu yolun açılmasıyla Trakya yeniden kombine ulaşım avantajını elde diyor. Bu da bölgenin ve ülkenin yeniden yapılanmasına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

İskeçe (Xanthi) ve Evros illerindeki diğer iki yol hakkında ise önümüzdeki günlerde ihale açılacağı kaydedilirken, Evros’taki yol çalışmalarının ilerlediği yolun ilk ayağının Ağustos ayında ikinci bölümünün ise 2019 yılında hizmete sunulacağı belirtildi.

Otoban gişeleri hakkında da konuşan Bakan Spirtzis “otoban gişeleri bu tür otoyollarda ve otobanlarda gerekli. Yeter ki orantılı olsunlar ve ekonomik açıdan zayıf olan vatandaşlar için öngörülen önlemler olsun” dedi.

Son olarak Ulaştırma Bakanı Yunanistan-Bulgaristan sınırını da ziyaret ederek sınırda görev yapan Yunan ve Bulgar polislerle görüştü ve gümrük memurlarının son dönemde artan yasadışı ticaretle mücadelenin daha verimli olabilmesi için gümrük binası inşa edilmesi talebini dinledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et