ND’den anaokulları açıklaması: Hiçbir yerde hangi dilin anadili olduğu belirtilmiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND’den anaokulları açıklaması: Hiçbir yerde hangi dilin anadili olduğu belirtilmiyor

ND’den anaokulları açıklaması: Hiçbir yerde hangi dilin anadili olduğu belirtilmiyor

ND Partisi Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Sorumlusu ve kontenjan milletvekili Niki Kerameos Batı Trakya’daki anaokullarına yönelik pilot uygulama hakkında açıklama yayınladı.

“Programın ciddi soruların oluşmasına yol açtığını ve bunlara net açıklamalar getirilmesi gerektiğini” belirten Kerameos “Bu pilot müdahalenin belirsiz ve kaygı verici derecede bulanık bir çerçeve içinde hareket ettiği yönünde ortak görüş hakim” ifadelerine yer verdi.

Kerameos açıklamasında şu 4 noktaya değindi:

Birincisi, düzenlemenin özüyle ilgili hiçbir tartışma yapılmadı. Yerel ve ulusal bazda, toplum ve yetkili kurumların ne planlama ne de Bakanlığın niyeti hakkında bilgisi vardı

İkincisi, pilot uygulama destek dili olarak anadilin kullanılmasını öngörüyor, ancak hiçbir yerde programı hazırlayanlar tarafından hangi dilin anadili sayıldığı belirtilmiyor.

Üçüncüsü, sınıfta anaokulu öğretmeniyle birlikte azınlık üyesi çift dilli bir şahsın hazır bulunması öngörülüyor ve aranan tek kriter üniversite mezunu olması. Yani bu şahıs, örneğin, pedagoji bilimiyle ilgili hiçbir bilgisi olmayan çift dilli bir mühendis de olabilir.

Dördüncüsü, Eğitim Politikası Enstitüsünün önerisi yayınlanmamıştır ve programın detayları hala belirsizliğini koruyor.

Açıklamanın Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et