İskeçe’de hasta yakınlarına niçin bilgi verilmiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de hasta yakınlarına niçin bilgi verilmiyor?

İskeçe Hastanesi

İskeçe (Xanthi) Milletvekili Burhan Baran’ın öncülüğündeki dört KINAL milletvekili, hastaneler tarafından hasta yakınlarına ve refakatçilerine bilgi verilmemesi sorununu Yunan Meclisine taşıdılar.

Baran’la birlikte Mihalis Katrinis, Andreas Pulas ve Yorgos Fraggidis’in de imzaladığı ve Sağlık Bakanı’na yöneltilen soru önergesinde, milletvekilleri, hastaneler tarafından koronavirüs tedavisi gören hastaların yakınlarına/refakatçilerine hiçbir bilgi verilmediğini ve bunun paniğe neden olduğunu belirttiler.

Bu konuda özellikle yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta yakınlarından pekçok şikayet aldıklarının vurgulandığı soru önergesinde, Bakanlığın sorunun çözümü için ne yapmayı düşündüğü ve hastanelerde hasta yakınlarını bilgilendirecek özel birimler/servisler kurmayı düşünüp düşünmediği soruldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Hastanesi'nde Ameliyat Bekleme Süreleri 2,5 Yıla Varıyor!

İskeçe Hastanesi’nin cerrahi kliniği, bir çocuk cerrahı, beş cerrah ve iki asistan ekibiyle, acil ve düzenli ameliyatları kapsayan yoğun bir program yürütüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran'dan Yeni Yıl Kutlama Mesajı

İskeçe İli PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında barış, umut ve birlik vurgusu yapan Baran, 2024 yılının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi.
Devamını oku...