Anneler ‘özgür kaldırımlar’ için bebekleriyle yollarda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Anneler ‘özgür kaldırımlar’ için bebekleriyle yollarda

Anneler ‘özgür kaldırımlar’ için bebekleriyle yollarda

“Mamades ston Dromo” (Anneler Yolda) Grubunun üyelerinden İlia İatru Atina Haber Ajansı’na haklarını aramak için yollara “düşen” anneleri anlattı.

“Bebek arabasıyla yollarda dolaşmanın ne kadar zor olduğunu fark edince bu grubu kurduk” diyen İatru gruplarının kısa sürede babaları ve diğer vatandaşları da kapsayarak genişlediğini dile getirdi.

İatru “Anneler Yolda grubu, yol güvenliğinin kaldırımlardan başladığına inanan bir grup” ifadelerini kullanırken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaldırımların neredeyse tamamı dar, kötü inşa edilmiş ve engellerle veya park edilmiş araçlarla dolu. Yayalar da çoğu sefer kaldırım yerine yolda yürümek zorunda kalıyor.

Her defasında çocuklarımı okula götürmem gerektiğinde uzun bir mesafe kat etmem gerekiyor. Bunun sadece çok az bir bölümünde kaldırımda yürüyebiliyorum. Geri kalanını ise yolda yürüyerek ve çocuklarımın ve kendi hayatımı tehlikeye atarak yapıyorum. İşin kötü tarafı ise artık yollarda yürümeye o kadar alışmışız ki ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değiliz.

Son olarak grubun taleplerini ise şöyle sıralıyor: “Çocuklarımızı okula, parka veya başka bir yere kaldırımlarda yürüyerek götürmek istiyoruz. Kaldırımlara sığmayı ve buradaki yürüyüşümüzün engellenmemesini veya araçlar tarafından tehdit altına olmamasını istiyoruz”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et