Yunanistan’da 8 yaşındaki çocuk, Kawasaki şüphesiyle yoğun bakımda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 8 yaşındaki çocuk, Kawasaki şüphesiyle yoğun bakımda

Yunanistan’ın Patra şehrindeki Rio Hastanesi’nde 8 yaşında bir oğlan çocuğu Kawasaki hastalığı semptomlarıyla yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Çocuğun daha önce koronavirüs belirtileri gösterdiği ve ciğerlerinde sorun oluşması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı kaydedilirken, akabinde İnflamatuar Sendromu belirtileri gösterdiği aktarılıyor.

Durumunun sabit fakat riskli olduğu belirtilen 8 yaşındaki çocuğun, doktorlarca yoğun bakım ünitesinde 24 saat gözetim altında tutulduğu vurgulanıyor.

Şüphelenilen Kawasaki hastalığı ise özellikle beş yaş altı çocuklarda üç günden uzun süren ateş, döküntü, ağız içinde, dilde ve gözlerde kızarıklık ile kendisini gösteren bir çocuk hastalığı olup, ilk defa Japon pediatrist Dr. Tomisaku Kawasaki tarafından 1967 yılında tanımlanmıştır.

Hastalık özellikle beş yaş altı çocuklarda tedavi edilmezse uzun süreli kalp komplikasyonlarına sebebiyet verebilen önemli bir rahatsızlıktır. Tedavi edildiğinde ise birçok çocukta herhangi bir kalıcı hasara neden olmaz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Panathinaikos'lu futbolcu Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulundu

Eski Sheffield United oyuncusu, İngiltere doğumlu Yunan futbolcu Yorgos Baldock, 31 yaşında hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Genelinde Araç Çalarak Kaçakçılıkta Kullanıyorlar

Yunanistan genelinde Attika ve Selanik’ten çalınan araçların, Evros bölgesinde yasa dışı göçmen kaçakçılığında kullanıldığına dair üç yeni vaka Yunan polisi tarafından ortaya çıkarıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK Partisi Genel Başkanlık Seçimi 6 Ekim’de Yapılacak: Burhan Baran’dan Çağrı

Yunanistan’ın mevcut siyasi durumunun değişebilmesi için güçlü bir PASOK ve etkili bir liderin liderliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Burhan Baran, seçmenleri oy kullanmaya çağırıyor.
Devamını oku...