Bakan Kammenos Samohtraki adasını ziyaret etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Kammenos Samohtraki adasını ziyaret etti

Bakan Kammenos Samohtraki adasını ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos Samohtraki (Semadirek) adasını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kammenos’a Yunanistan Genelkurmay Başkanı Oramiral Evaggelos Apostolakis ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis eşlik ettiler.

Savunma Bakanı Kammenos komutanlar ile birlikte adada yapılan “Saos” adlı tatbikatı izledi.

Panos Kammenos yaptığı konuşmada ise “Bugün burada Samothraki’de bulunuyoruz, çünkü Samothraki vatanımız için örnek teşkil etmektedir. Silahlı Kuvvetler, kadrolu personel ve milis kuvvetleri hep birlikte tek yumruk olarak burada karşı taraftan maruz kalabileceğimiz her türlü tahrike karşı kalkan oluşturmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Yunanistan barış dostu bir ülkedir ve komşularıyla iyi ilişkiler arzulamaktadır. Ancak, milli egemenliğinden bir milim dahi teslim etme niyetinde olmayan bir ülkedir. Hiçbir tahrike karşı geri adım atma niyetinde değildir ve tahriklere cevap verilir. Yüzyıllardır, gerektiğinde biz Yunanların vatanımızın sadık ve kutsallarını korumak için savaş verdiğimizi kanıtlamış bir ülkedir”.

Konuşmasının devamında Türkiye konusuna değinen Kammenos “Yaşadığımız dönem, Türkiye tarafından sözlü saldırı ve tahrikin olduğunu gördüğümüz bir dönemdir. Sadece Yunanistan’a karşı değil, diğer müttefik ülkelere karşı da oldukça tahrik edici bir davranış görüyoruz” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Cunta sonrası dönemde son yıllarda gördük ki Türkiye, Yunanistan’ın hizmet ettiği uluslararası hukuku ihlallerle, ulusal hava sahasını ihlal ederek, ki buna Hava Kuvvetlerimiz karşılık veriyor, ihlal etmeye devam ediyor. En son iniş yapan uçak her zaman Yunan uçağıdır. Ulusal kara sularının ihlali, geçen gün yapılan açıklamada olduğu gibi tahrik edici tavırlar, Samothraki bölgesinde araştırma gemisinin NOTAM, tüm bunlara Deniz Kuvvetleri karşılık veriyor”.

Kammenos’un açıklamasının Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et