Yunanistan’da bu pazar 3 kişiden fazla toplanmalar yasaklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bu pazar 3 kişiden fazla toplanmalar yasaklandı

Yunanistan Emniyet Müdürlüğü 6 Aralık Pazar günü halka açık alanlarda üç kişiden fazla toplamaların veya bir araya gelmenin yasaklandığını açıkladı.

Yunanistan’da Aleksandros Grigoropoulos suikastının yıldönümüne denk gelen 6 Aralık günü için Yunan Emniyet Teşkilatı toplanma yasağı aldı. 

Açıklanan karara göre 6 Aralık 2020 05:00 ile 24:00 saatleri arasında Yunanistan genelinde üçten daha fazla kişinin kamuya açık alanlarda bir araya gelmesi yasaklandı.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önleme amacıyla alındığı öne sürülen açıklamada 6 Aralık günü 3 kişiden daha fazla olacak gruplara veya açık havada düzenlenmesi düşünülen halka açık gösterilere karşı yasağı ihlal etmekten tüzel kişilere beş bin ve şahıslara üç bin evro idari para cezası kesileceği duyuruldu.

Öte yandan yürürlükteki mevcut uygulamaya bağlı olarak halka açık gösterilere katılarak yasağı ihlal edecek kişilere ise 300 evro idari para cezası kesilecek.

Öte yandan birçok örgüt ve sosyal gruplar Aleksis Grigoropoulos suikastının yıldönümünde miting ve yürüyüş düzenleme kararı almışladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...