Katrugalos: Türk yetkililerin Trakya’ya ziyareti olmuştur - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Katrugalos: Türk yetkililerin Trakya’ya ziyareti olmuştur

Katrugalos: Türk yetkililerin Trakya’ya ziyareti olmuştur

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrugalos Türkiye’deki referandum öncesi Türk yetkililerin Avrupa ülkelerinde seçim toplantısı yapmalarının engellenmesi konusunu değerlendirdi.

SKAI televizyon kanalına konuşan Katrugalos “Diğer ülkelerin iç siyasi kararlarını yargılayamam ancak Avrupa’da kural, bu tür toplantıların gerçekleşmesidir. Burada tek sorun kamu güvenliği sorunudur” dedi ve “seçim öncesi atmosferin devletler arasındaki ilişkileri bozmaması gerektiğinin” altını çizdi.

Türk yetkililerin Yunanistan’da da seçim toplantıları yapmak istemesi ihtimaline değinen Dışişleri Bakan Yardımcısı “Biz her zaman Türkiye ile dostane ilişkilere sahip olmaya çalışıyoruz. Geçmişte Türk yetkililerin Batı Trakya’ya ziyaretleri olmuştur. Onlarla iletişimi yasaklamamıza bir neden yok. Diğer taraftan Avrupa’da şu anda olan ve ilişkilerimize sorun yaratma tehlikesi bulunan gerginliği de körüklememiz için hiçbir neden yok” dedi.

Kumutsakos: Trakya’daki Müslümanlar Yunan vatandaşıdır

Katrugalos’un bu açıklamaları ND Partisi Dışişleri Sorumlusu Yorgos Kumutsakos’un tepkisine yol açtı.

Kumutsakos kişisel twitter hesabından paylaştığı mesajda “Trakya’daki Müslümanlar Yunan vatandaşlarıdır ve Türkiye’nin iç politikasına karışmıyorlar. Açık ve net mi?” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et