Yunan gayrimenkul piyasası ancak 2026’da 2006 seviyesine dönecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan gayrimenkul piyasası ancak 2026’da 2006 seviyesine dönecek

Yunan gayrimenkul piyasası ancak 2026’da 2006 seviyesine dönecek

Yunanistan’da 2018 yılından itibaren konut piyasası cazip bir yatırım için fırsat teşkil edecek.

newmoney.gr sitesinin analizine göre 10 yıldır düşen konut fiyatlarında ilk artış 2019 yılında olacak. 2026 yılında ise konut fiyatlarının 2006 yılındaki seviyelere çıkması bekleniyor.

Bu verilere, Yunan Değerleme Enstitüsü tarafından Selanik’te düzenlenen panelde yer verildi. Alıcıların şu anda mali resesyonun maaşlardaki artışı önlemesi ve istihdam potansiyelini etkilemesinden dolayı gayrimenkul satın almaya isteksiz oldukları belirtilirken, 2016 yılında gayrimenkul alım satımlarına belirsizliğin, yüksek vergilerin ve inşaata yatırımı engelleyen kurumsal çerçevenin damga vurduğu belirtiliyor.

Çalışma maliyetindeki düşüşe rağmen inşaat malzemeleri fiyatlarının yüksek seyretmeye devam ettiği belirtilirken, likidite eksikliğinin de maliyet sorununu büyüttüğü kaydediliyor.

Ancak buna rağmen alıcıların yeni konutlara ilgisinin sağlıklı düzeylerde kaldığı ifade edilirken, konut fiyatlarının düşmeye devam edip etmeyeceği ile ilgili olarak ise uyumun büyük ölçüde sağlandığı ve fiyatların uzun süreli bir sabitleşme dönemine girebileceği değerlendirmesi yapılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et