Milletvekili Baran: İskeçe hastanesinde gönüllü çalışmaya hazırım - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Baran: İskeçe hastanesinde gönüllü çalışmaya hazırım

KİNAL İskeçe Milletvekili Dr. Burhan Baran, İskeçe Hastanesi Müdiresi Elena Rafaela ve Cerrahi Direktör Dr. Filippos Filippou.

KİNAL Milletvekili Burhan Baran İskeçe (Xanthi) ilindeki vatandaşlara korona salgını süresince psikiyatri alanında yardımcı olmak için hazır olduğunu duyurdu.

KİNAL Partisi İskeçe Milletvekili Psikiyatrist Doktor Burhan Baran, korona salgını nedeniyle zor günler geçiren İskeçe ilinde vatandaşlara yardım edebilmek için gönüllü olarak İskeçe Hastanesi için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Milletvekili Baran bu doğrultuda İskeçe Hastanesi Müdiresi Elena Rafaela ile bir araya geldi. 

Milletvekilinin siyasi ofisinden yapılan açıklama şöyle:

“Bugün İskeçe Devlet Hastanesi Müdiresi, Bayan Elena Rafaela’ya yaptığım ziyaret esnasında, bir psikiyatrist olarak gerektiğinde hastanede hizmetlerimi sunmak için gönüllü olduğumu bildirdim. Değişim Hareketi’nin tüm doktor-milletvekillerinin amacı salgınla başa çıkmaktır ve bu nedenle Ulusal Sağlık Sistemine ben de katıldım.

Hastane yönetiminin yanı sıra hemşirelerin ve sağlık personelinin de, ülkemizi etkileyen salgının ikinci dalgasıyla başa çıkmak için, her gün yaptıkları olağanüstü çabalara şahsen şahit oluyorum.

İskeçe Devlet Hastanesi ‘kırmızı alarm’ durumundadır

İskeçe Devlet Hastanesi’nde şu anki durum, ülkemizdeki çoğu hastanesinde olduğu gibi ‘kırmızı alarm’ durumundadır. Şu an hastanemizde koronavirüs tedavisi için, 7 Yoğun Bakım Ünitesi (YBÜ) ve 80 yatak bulunmaktadır.

Ancak tedavi için günde yaklaşık 10 vaka kabul edildiğinde vakaların karşılanması hastaneyi zorluyor. Ayrıca görüşmemizde hazır bulunan Hastanenin Cerrahi Direktörü, Filippos Filippou’nun da belirttiği gibi, Yoğun Βakım Ünitelerine ihtiyaç duyacak olan diğer hastaları da düşünmemiz gerekiyor, çünkü çevre bölgelerimizde bulunan hastanelerin durumları hemen hemen aynı olduğu için transfer olasılığı mümkün değildir.

Ayrıca sağlık personelinin ve hemşirelerin mevcut sorunlarını tartıştık. Ek olarak, yaklaşan Noel tatilinden sonra pandeminin üçüncü dalga olasılığına karşı hazırlıkta olmamız gerektiğini ve tayini beklenen 2 doktorun soruna ancak nispi bir çözüm olabileceğini vurguladım. Değişim Hareketi partisi olarak defalarca söz konusu ettiğimiz, İskeçe ve Yunanistan’ın diğer uzak bölgelerinde, Ulusal Sağlık Hizmetine daimi doktorlar alınması için teşvikler verilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladım.

Ancak bürokrasi gönüllü doktorlar için bir engel oluşturmaktadır. Fakat şu an insanlar hayatlarını yitirdiği ve çok değerli olan zaman kaybedildiği için hemen ele alınması gereken bir konudur. Hastanelerin sağlık personeli hastalandığında ve yerlerini doldurma imkanı olmadığında durumun daha da kötüleştiğini anlıyoruz.

Hükümetin ihmallerine ve kayıtsızlığına rağmen, kısır muhalefet yapma zamanı değil, eylem zamanıdır. Benim konumumdaki herkesin Ulusal Sağlık Sistemine hizmet vereceğine inanıyorum ve bunu yapan meslektaşlarımla gurur duyuyorum. İnsan hayatı için yapılan bu savaşta hepimiz, aynı safta bulunarak, virüsle savaşmalıyız.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Gümülcine Hastanesi 2025’in ilk üç ayında hazır olacak

Worth reading...