Cumhurbaşkanı Pavlopulos’tan Ankara’ya cevap - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Cumhurbaşkanı Pavlopulos’tan Ankara’ya cevap

Cumhurbaşkanı Pavlopulos’tan Ankara’ya  cevap

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve kendi adının da geçtiği açıklamaya cevap verdi.

ANT1 televizyon kanalına göre Cumhurbaşkanı Pavlopulos Ankara’nın kendisiyle ilgili açıklamalarına “Bizim uygulamada da desteklediğimiz samimi dostluk ve iyi komşuluk çerçevesinde Türkiye’ye uluslararası hukukun kurallarını anlaması konusunda yardım etmeye hazırız” şeklinde cevap verdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un Oniki Adalar’da Yunanistan’ın Ege’deki haklarını savunma hakkıyla ilgili sözleri vesilesiyle bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada “Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un Yunanistan’ın ülkemizle iyi komşuluk ve samimi dostluk ilişkilerini geliştirmek istediği yönündeki ifadelerini memnuniyetle not ediyoruz. Diğer taraftan, Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın bu olumlu ifadelerin ardından uluslararası hukukun temel ilkeleri hakkında ciddi bir bilgi noksanlığına sahip olduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koyan açıklamalarını ise hayret ve endişeyle izliyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Açıklamada ayrıca “Lozan Barış Antlaşması, Türkiye’nin güvenlik gereksinimlerini dikkate alarak Ege Adaları’nda gayri-askeri statü ihdas etmiştir” ifadeleri kullanılırken “Paris Barış Antlaşması da bu statüyü daha da açık ve net bir şekilde tanımlamış ve devam ettirmiştir” ifadelerine yer verilmişti. Türk Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ayrıca “Yunanistan’ın Türkiye’nin güvenliğini tehdit eder şekilde bu adaları silahlandırmasına itirazda bulunmamız uluslararası hukuk çerçevesinde ülkemize tanınan temel bir hak ve hatta barış ve istikrarın korunması açısından bir ödevdir” ifadeleri yer alıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise Türk Dışişlerinin bu açıklamalarına tek cümlelik ve imalı bir açıklama yaparak “Uluslararası hukuku bilmek demek her şeyden önce ona saygı göstermek ve onu ihlal etmemek demektir” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et