Yunanistan’da elektrikli scooter’lar için yasal düzenleme: İşte yeni kurallar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da elektrikli scooter’lar için yasal düzenleme: İşte yeni kurallar

Yunanistan’da bisiklet ve elektrikli scooter’lar gibi ufak çaplı hareket araçları için yeni trafik kurallarının getirildiği yasa düzenlenmesi Bakanlar Kurulu’na sunuldu.

Yeni yasa düzenlemesinde bisikler, elektrikli scooter, rollers, skate boards gibi araçlara trafik düzenlemeleri getiriliyor.

Bu düzenleme doğrultusunda saatte 6 km’ye kadar hız yapan araçlar için her yerde dolaşım serbest kılınırken, saatte 25 km’ye kadar hız yapan araçların ise bisiklet kategorisinde sayıldığı ve bisikletlere dolaşımın serbest olduğu yerlerde dolaşabilecekleri, 50 km’den fazla hız yapılan yollarda kullanımlarının yasak olduğu bildiriliyor.

Yine aynı şekilde bisikletler için olduğu gibi bu araçların da fren, ışık, ses uyarısı gibi donanımları olması zorunlu kılınıyor.

Bisiklet kullanıcılarına da, söz konusu diğer araç kullanıcılarına da kask zorunluluğu getirilirken, gece bisiklet kullananların fark edilmesini sağlayacak gerekli gereçlerin zorunlu olduğu ekleniyor.

Öte yandan elektrikli scooter kullanımı için kullanıcının 12 yaşın üzerinde olması gerekirken, saatte 25 kilometreye kadar hız yapan mopedler içinse yaş sınırı 15 olarak belirleniyor.

Sürücülerin aynı zamanda yanlarında kimlik kartı (taftotita) bulundurmaları gerekli olup, bulundurmayanlara 20 evro idari ceza kesileceği vurgulanıyor.

Yine aynı şekilde gece fark edilmelerini sağlayacak ışık bulundurmayan sürücülere 40 evro ceza kesileceği bildirilirken, bu tarz araçları kiralayan şirketlere ise söz konusu ışık ve ses cihazlarının bulunmaması durumunda 300 evro ceza kesileceğinin altı çiziliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...