Çiftçilerin Atina’daki eyleminde olaylar çıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçilerin Atina’daki eyleminde olaylar çıktı

Çiftçilerin Atina’daki eyleminde olaylar çıktı

Hükümetin önlemlerini protesto etmek için Atina’da eylem düzenleyen çiftçiler ile çevik kuvvet ekipleri (MAT) arasında arbede yaşandı.

Yunanistan’ın Girit, Makedonya ve Peloponnisos bölgesinden başkente akın eden çiftçiler ilk olarak Tarım Bakanlığı’na gitti. MAT’ın Bakanlığın girişini kapattığını gören çiftçiler, polis barikatını aşmaya çalışınca polisler ilk olarak az sayıda göz yaşartıcı maddeyle karşılık verdi.

Tam olaylar yatıştı derken Tarım Bakanlığı Sekreterinin çiftçi temsilcilerinden oluşan 40 kişilik heyet ile görüşmeyi kabul etmemesi sonrası çiftçiler Bakanlık binası önünde bulunan MAT aracını kırıp dökmeye başladı ve polisle çatışma gecikmedi. Çiftçileri durdurmak için göz yaşartıcı gaz kullanan polisler daha sonra gözaltına almak üzere olay çıkartan çiftçileri kovalamaya başladı. Polisin gözaltına almaya çalıştığı bir çiftçiyi sürüklediğini gören çiftçiler, tekrar polis ekiplerine saldırdı.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-03-1/ciftciolay1{/gallery}

Çevik kuvvet ekipleri çiftçilerle çatışmaya başlarken, çiftçileri dağıtmak için daha fazla göz yaşartıcı bomba kullanmaya başladı. İki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

SYRIZA bayrağı yaktılar, parti binası önündeki ağaca don astılar

Giritli çiftçiler mevcut hükümetin tarım sektöründeki politikalarından duyduğu hayal kırıklığını dile getirmek amacıyla SYRIZA partisi bayrağı yaktı.

Akabinde SYRIZA’nın Kumunduru’daki merkez parti binalarına hareket eden çiftçilerden bazıları bir çöp bidonunu aleve verdi. Hükümetin politikalarını eleştirmek amacıyla ise iktidar partisi SYRIZA’nın ofislerinin önündeki bir ağaca çiftçiler pembe bir don asarken, donda “Sadece bunu bizden almadınız” yazısı dikkat çekti.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-03-1/ciftciolay2{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et