İskeçe polisinden eylemcilere müdahale: 29 gözaltı, 300'er evro ceza - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe polisinden eylemcilere müdahale: 29 gözaltı, 300’er evro ceza

Yunanistan’da her yıl 17 Kasım’da Politeknik Direşi’nin yıldönümü vesilesiyle gerçekleşen eylemler bu yıl hiç olmadığı kadar olaylı geçti.

Albaylar Cuntası’na direnişin sembolü ve demokrasiye yeniden dönüşün yolunu açmış olan 17 Kasım 1973 Politeknik Direnişi’nin yıldönümünde her yıl gerçekleşen demokrasi yürüyüşüne, yetkililer bu yıl pandemiyi bahane ederek izin vermemişti.

Sendikalar ve sol partilerin bu yasağa uymama ve sokağa çıkma çağrısı sonrasında ülke genelinde on binler sokağa çıkarken, polis ise TOMA’lar, gaz bombaları, gözaltılar, tutuklamalar ve idari cezalarla cevap verdi.

Koronavirüse karşı tüm gerekli tedbirlerin alındığı ve son derece barışçıl bir hava içerisinde gerçekleşen gösterilere polisin saldırması sonucu arbede yaşanırken, başkent Atina’nın Sepolia bölgesinde polisin ANTARSYA üyesi bir üniversite öğrencisinin evinin avlusuna girerek anne-baba ve kız kardeşini darp etmesi ise yoğun tepkiye yol açtı.

Olay sonrasında genç öğrenci tutuklanırken, babası ise kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Yine aynı şekilde eylemlere katılan binlerce kişiye, yasağa uymadıkları gerekçesiyle 300’er evroluk idari ceza kesildi.

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) şehrinde de benzer durum yaşanırken, polis, üniversite öğrencilerinin kortejini dağıtarak 29 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin öğrencilere şiddet uyguladığı görüntüler kameralara yansırken, söz konusu 29 kişiye de 300’er evroluk ceza kesildi.

Gün sonunda pekçok sol örgüt açıklama yayınlarken, ekmek-eğitim-sağlık-özgürlük vurgusu yaptı ve eylemlerin bundan sonra da devam edeceğini, hükümetin baskıcı, bağnaz, sindirme politikalarına boyun eğmeyeceklerini bildirdiler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...