Yunanistan’da gençlerin %92’si politikaya güvenmiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da gençlerin %92’si politikaya güvenmiyor

Yunanistan’da gençlerin %92’si politikaya güvenmiyor

Yunanistan’da gençlerin %92’si politikaya güvenmezken, Almanya’daki yaşıtlarında ise bu oran %66.

Her 10 Yunan gencinden yaklaşık 4’ü ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkmasına olumsuz yaklaşmazken, Almanların ise sadece %9’u kendi ülkelerinin AB’den ayrılmasına olumsuz bakmıyor.

Yunanistan’da gençlerin %47’si gelecekleriyle ilgili ümitsizken, Fransız ve İtalyanlardan ise daha iyimser olduğu görülüyor.

Her iki Yunan gençten biri iş gelecekleriyle ilgili endişelenirken, İtalya’da da benzer durum hakim. Avusturya ve İsviçre’deki gençler ise bu konuda en az kaygılanan Avrupalı gençler. Bu sonuçlar “Generation What” adlı araştırmadan elde edildi.

Aile hem destek hem yük

Gelecekle ilgili düşünce ve endişelere Yunan gençleri kadar Almanların da sahip olduğunu ifade eden Selanik Makedonya Üniversitesi Profesörü Yorgos Voskopulos, sorunlarla mücadele şeklinin ve özellikle de sorunların şiddetini azaltma şekillerinin farklı olduğunu kaydediyor.

“Yunanlar için aile büyük öneme sahip, ancak bunun olumlu ve olumsuz yanları var” diyen Voskopulos “Aileler çocuklarının ne okuyacağına karışıyor ve genellikle çocuklarını kendi olmak isteyip de olamadıkları mesleklere yöneltiyorlar. Bu da büyük ölçüde çocukların geleceğini ailelerin belirlemesine yol açıyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

Diğer taraftan ise aile yapısının özellikle mali krizde zorlu durumlara karşı mücadelede yardımcı olduğunu kaydeden Profesör Yorgos Voskopulos “Bütün olumsuzluklarıyla birlikte eğer aileler geleneksel olmasaydı, şu anda toplumsal bütünlük konusunda ülkenin kaderi farklı olurdu. Modası geçmiş sayılan şeyler, toplumun ve gençlerin bütünlüğünün korunmasına yardımcı oldu” diyor.

Eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerini de dile getiren profesör “Lise üçte gençleri günde 50-100 sayfa ezberlemeye zorlayan bir eğitim sitemi bu insanların yeteneklerini geliştirmiyor. Bilgi üreten bir sistem değil, kısır bir süreç ve bu süreçten gençler daha eğitimli çıkmıyor” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et