Bloomberg: Yunan şirketleri çalışanlarını market kuponlarıyla ödüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bloomberg: Yunan şirketleri çalışanlarını market kuponlarıyla ödüyor

Bloomberg: Yunan şirketleri çalışanlarını market kuponlarıyla ödüyor

Bloomberg aşırı vergiler ve sigorta ödemelerindeki artışlar nedeniyle şirketlerin çalışanlarını farklı yollarla maaşları ödemesine yol açtığını yazdı.

Yunanistan’da kayıt dışı ekonominin ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının %25’ine ulaştığı belirtilen haberde, bazı büyük şirketlerin çalışanlarının maaşlarının bir bölümü süpermarket kuponu olarak ödediğini yazıyor.

Bir kadın şirket çalışanı yaptığı açıklamada kendisine verilen görevlerde artış olduğunu ancak şirket yönetiminin kendisine ödemesi gereken 150 euro ekstra ücret yerine süpermarketten alışveriş kuponu vereceğini kaydediyor.

Bir başka çalışan ise işe alındığı andan itibaren kendisine ödenecek 1.000 euro’nun sadece 300 euro’sunun yasal olacağını açıkladıklarını söylüyor.

Haberde, ülkenin kreditörlerinin Yunan hükümetinden bütçe fazlasını arttırmasını talep ettiği hatırlatılırken, büyük şirketlerin sigorta ödemekten kaçınmak için başvurduğu bu yollarla bu işi daha da zorlaştırdığı kaydediliyor.

Çalışma Bakanlığı kurmaylarından Nasos İliopulos ise “Net bir tabloya sahip değiliz. Ancak ödemelerin yerini kuponların alması yasal değil. Kuponlar sadece bonus olarak verilebilir. Şirketler daha az sigorta ödemeye ve çalışanlarının ek mesailerini ödememeye uğraşıyor” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et