İşte Yeni Eyalet Başkan Yardımcıları. Önder Mümin gitti, Ahmet İbram geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşte Yeni Eyalet Başkan Yardımcıları. Önder Mümin gitti, Ahmet İbram geldi

İşte Yeni Eyalet Başkan Yardımcıları. Önder Mümin gitti, Ahmet İbram geldi

Doğu Makedonya – Trakya (DMT) Eyalet Başkanı Hristos Metios’un kararıyla göreve getirilen yeni eyalet başkan yardımcıları belli oldu.

Eyalet Başkanı Metios 26 Mayıs’ta göreve getirdiği Eleni Dimudi ve Nikolaos Efremidis ile yola devam etme kararı alırken, 9 ay görevde kalabilen Önder Mümin, Georgia Hiraki, Konstandinos Venetidis ve Hristos Gakis’in yerine yeni isimlere görev verdi.

Rodop ilinde daha önce 2014 yılı Mayıs ayında yapılan seçimler sonrası Eylül ayında  Ekonomiden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcılığına Mustafa Katrancı getirilmiş ve 26 Mayıs 2016 tarihine kadar yaklaşık 18 ay görev yapmıştı. Katrancı’nın yerine getirilen Önder Mümin ise 9 ay görevde kalabilirken, Mümin’in yerine getirilen Ahmet İbram’ın ve diğer eyalet başkan yardımcılarının görev süresiyle ilgili olarak bilgi verilmedi.

İşte yeni eyalet başkan yardımcıları ve görevleri:

1. Eleni Dimudi, Evros İli: Kalkınma, Spor ve Kültürden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı. Aynı zamanda Kalkınma Komisyonunun başkanlığını da yapacak

2. Nikolaos Efremidis, İskeçe İli: Tarımsal Kalkınma ve Veterinerlikten Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı. Aynı zamanda Tarım Ekonomisi ve Çevre Komisyonunun da başkanlığını yapacak

3. Konstandinos Antoniadis, Kavala İli: Turizmden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı

4. Hristos Lithiropulos, Drama İli: Çevre, Altyapı ve Ulaştırmadan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı

5. Ahmet İbram, Rodop İli: Ekonomi, İdare ve Şeffaflıktan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı.

6. Hristos Tertsoudis, Evros İli: Kamu Sağlığı ve Sosyal Yardımlardan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı.

Ahmet İbram’ın ilk açıklamaları

Ekonomi, İdare ve Şeffaflıktan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram’ın göreve getirilmesi sonrası yaptığı ilk açıklamalar şöyle:

“Bugün itibariyle DMT Eyalet Başkanı sayın Hristos Metios’un kararıyla Ekonomi, Yönetim ve Şeffaflık’tan sorumlu DMT Eyalet Başkan Yardımcılığına atanmış bulunmaktayım.

Öncelikle 2014 Eyalet seçimlerinde bana verdiği oylarla eyalet yönetimine seçen değerli Rodop halkına bir kez daha teşekkür ederim. Ayrıca bana güvenip bu görevi verdiği için sayın Metios’a da çok teşekkür ederim. Üstlenmiş olduğum bu görevi layıkıyla yerine getirip, topluma faydalı olabilmek için elimden geleni fazlasıyla yapmaya çalışacağım. Kapım her zaman bütün vatandaşlara ve kurumlara açık olacaktır” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et