Okçular Kışlası’nda 3 asker korona oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Okçular Kışlası’nda 3 asker korona oldu

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ilinin Okçular (Toxotes) köyündeki M. Vogdou Kışlası’nda 3 askerde koronavirüse rastlandığı duyuruldu.

Yunanistan Komünist Partisi’nin (KKE) İskeçe il örgütünden yapılan açıklamaya göre askerlerden kendilerine şikayet mektubu geldiği ve Kışladaki yetkililerin gerekli tedbirleri almadıklarının bildirildiği vurgulanıyor.

An itibariyle 3 askerde koronavirüse rastlanmasına rağmen askerlerin toplu test taleplerinin reddedildiği ve ateşi yükselmeyene test yapılmadığının altı çiziliyor.

Şikayetler ise şöyle sıralanıyor:

  • 5 askerin kaldığı bir koğuşta 2 kişide koronavirüse rastlanırken, bir üçüncüsünde ise semptomlar belirdi. 2 askere sağlık izni verilirken, diğer 3 askere test bile yapılmadı, koğuş dezenfekte edilmedi.
  • Semptomlara rastlanan asker özel Kovid-19 koğuşuna alındı, bir hafta sonra “İyileşti” denilerek test bile yapılmadan görevinin başına döndürüldü.
  • Semptomlara rastlanan bir diğer asker 14 günlüğüne Kovid-19 koğuşuna alınırken, karantinada olduğu halde alınıp yeni gelen askerlere tek kullanımlık plastik eldiven dağıtmaya konuldu.
  • Ateşi 39 dereceye yükselen askere 2 Depon verilip sağlık izniyle evine gönderildi. Kendisiyle aynı 12 metrekarelik koğuşta kalanlara test yapılmadı.
  • Tüm birliklerde birer Kovid-19 koğuşu var ve semptom gösterenleri veya virüse yakalananlarla temasa geçmiş olanları test yapmadan oraya gönderiyorlar. Böylece içlerinden 1 kişi taşıyıcı olsa diğer hepsine bulaştıracak.
  • Ve tüm bunlar yetmezmiş gibi Kışlada doktor yok.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...