Yunanistan’da ilkokul öğrencileri dersleri iki şekilde takip edecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ilkokul öğrencileri dersleri iki şekilde takip edecek

Yunanistan’da artış gösteren vakalar sebebiyle ülke genelinde anaokulu ve ilkokullar iki haftalığına kapatıldı. 

Üke genelindeki ilkokul ve anaokulları korona vakalarında görülen artış nedeniyle 16 Kasım ile 27 Kasım 2020 tarihleri arasında kapatılırken öğrenciler eğitime televizyon ve internet üzerinden devam edecekler.

ERT2 TV eğitim dersleri

İlköğretim öğrencilerinin derslerini Yunan ulusal devlet televizyonu ERT2’de yayınlanacak özel eğitim programları ve internet üzerinden takip edecekleri açıklandı. 

Buna göre 16 Kasım Pazartesi sabah saat 9.00 itibariyle Yunanistan Ulusal Devlet Televizyonu ERT2 kanalında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik özel ders programları yayınlanmaya başlayacak. 

Eğitim Bakanı Niki Kerameos, Yunanistan Devlet Televizyonu’na eğitime yönelik gösterdiği katkı ve sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür etti. 

 Modern Uzaktan Eğitim

Eğitim Bakanlığının konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi “Ülkedeki tüm okulların kapalı kalacağı dönem içerisinde 16 Kasım Pazartesi gününden itibaren okul yönetimleri ve öğretmenlerinin işbirliği kapsamında modern bir uzaktan eğitim programı hazırlanacak. 

Bu program dahilinde gerekli testler de yapılacak. Uzaktan eğitim süreci 17 Kasım tatilininin ardından Çarşamba günü başlayacak ve uzaktan eğitime katılım zorunlu olacak. Her ders saati 30 dakika sürecek” denildi. 

Uzaktan eğitim saatlerinin neden öğleden sonra seçildiğine ilişkin konuya da açıklık getiren açıklamada, “İki ana nedenden dolayı dersler öğleden sonra yapılacak. bir yandan, sabahları uzaktan eğitim alacak daha büyük yaşta öğrenciler var diğer yandan sabah saatlerinde işlerine evden internet aracılığı ile çalışan ebeveynleri var. Hem ebeveynlerin  işini kolaylaştırmak hem de uzaktan eğitim için gerekli olan elektronik cihazların daha rahat kullanması hedeflenmektedir.  Ayrıca tüm internet ağlarının öğrenciler, çalışanlar ve memurlar tarafından eş zamanlı kullanımının da sınırlandırılması amaçlanmaktadır. Ülkedeki tüm ilkokullara ve anaokullarına talimatlar gönderilecektir ve ardından dijital derslerin başlamasından önce iki günlük gerekli ayarlama çalışmaları yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, ilkokul ve anaokullarına giden çocukların ebeveynleri için de aynı benzer durumun Mart ayındaki ilk karantina dönemi gibi geçerli olacağı açıklandı. Özellikle İçişleri Bakanı Panagiotis Theodorikakos, çalışma saatlerinin yüzde 25 oranında azaltılmasından veya özel amaçlı izin verilebileceğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

 “Her Eyalette, belirli bir çalışma planına dayalı gerekli personel işine devam edecek. Kamu sektöründe uzaktan çalışma mümkün olan en yüksek düzeyde uygulanacak ve kamu sektöründeki çalışanların yüzde 50’sinden azı işine devam edecektir.

 Her kamu hizmeti yönetimi, yüksek riskli gruplara mensup memurların yarı zamanlı çalışmasını sağlamak veya izin kullanmak için evde kalmalarını sağlamakla yükümlüdür.

15 yaşına kadar en az bir çocuğu olan ve memur olan ebeveynler, hizmetlerinde% 25 oranında yarı zamanlı veya hizmetlerine uygun olacak alternatif saatlerde çalışabilir veya özel amaçlı iznini kullanabilirler.

Çalışmaları 30 Kasım’a kadar askıya alınan belediyeye bağlı bakım merkezlerindeki işçilere ise 800 € özel bir ödenek verilecektir.

Aynı zamanda, özel kreşlere ödenen harçların ertelenmesi de öngörülmektedir” denildi.

Yunanistan’da artış gösteren koronavirüs vakaları sebebiyle ülke genelinde ilkokullar iki haftalığına kapatılmış durumda. Eğitim Bakanlığının almış olduğu önlemler kapsamında ilkokul öğrencileri eğitimlerine uzaktan devam edecekler.

Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos konuya ilişkin yaptığı açıklamada ülke genelindeki ilkokul ve anaokullarının 16 Kasım ile 27 Kasım 2020 tarihleri arasında kapatıldığını ve öğrencilerin eğitimine uzaktan devam edeceklerini belirtti. 

Eğitim Bakanlığının kararına göre ülke genelindeki tüm anaokulları ve İlkokullar ile spor salonları kapalı kalacak. Ortaokul ve liselerin ise daha önce 27 Kasım 2020 tarihine kadar kapalı kalmasına karar verilmişti. Öte yandan özel eğitim ve öğretim okullarının ise açık kalacağı ifade edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...