Yunanistan'da sokağa çıkma yasağı Aralık ayında devam edebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da sokağa çıkma yasağı Aralık ayında devam edebilir

Yunanistan’da koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla 30 Kasım’a kadar alınmış olan sokağa çıkma yasağı kararının uzatılabileceği bildirildi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları Heyeti’nin sokağa çıkma yasağının uzaması yönünde öneride bulunacağı belirtilirken, vaka sayısında hissedilebilir bir düşüş olmamasının bunda etkin rol oynadığı kaydediliyor.

Aynı zamanda Heyet üyesi de olan Mikrobiyoloji Profesörü Athanasios Çakris, Heyet’in karantinanın uzatılmasını önereceğini kaydetti.

Bu salgının kendine öğretisinin hızla yayılmaya başladıktan sonra kolay kolay geri döndürülemediği olduğunu belirten Profesör, bununla baş edilebilmesi için kısıtlamaların da uzun süreye yayılması gerektiğini, ilk dalgada İtalya örneğinden bu sonucun çıktığını belirtiyor.

Noel kutlamak isteyen Hristiyan-Ortodoks Yunan vatandaşlarını anladığını söyleyen Çakris, “Ancak bu Noel’de asıl soru kutlama yapıp yapamayacağımız değil, hastanelerde yoğun bakım üniteleri bulup bulamayacağımız. Yortuyu kutlamak için sabırsızlananlar, o yortuyu bir daha asla kutlamayacak olanları, yani koronavirüsten ölen dünya genelinde 1,5 milyon insanı düşünsünler” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...