Trakya Dimokritos Üniversitesi öğrencileri Formula 1 tipi araç tasarlayacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Trakya Dimokritos Üniversitesi öğrencileri Formula 1 tipi araç tasarlayacak

Trakya Dimokritos Üniversitesi öğrencileri Formula 1 tipi araç tasarlayacak

Trakya Dimokritos Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Democritus Racing Team (DRT) Formula 1 tipi yarış aracı tasarlamaya hazırlanıyor.

2015 yılında kurulan DRT takımı çoğunlukla Üretim ve Yönetim Mühendisliği Fakültesi öğrencilerinden oluşurken, kendilerine Profesör Antonis Gasteratos eşlik ediyor.

Geçen yaz İtalya’daki yarışa katılan öğrencilerin otomobil tasarımları dereceye girmiş ve otomobil yapmak için onay almıştı.

DRT’nin sosyal medya sorumlusu Elena Tseku hedefleri hakkındaki açıklamalarında “Amacımız, Formula 1 tipi tek koltuklu bir yarış aracı yapmak ve üniversite öğrencileri Formula 1 yarışlarına katılmak. Plan ve projelerimizi tamamladık ve katıldığımız yarışmada da dereceye girdi. Bir sonraki aşamada 19-23 Temmuz tarihleri arasında İtalya’ya gidecek ve tek koltuklu yarış aracı için hazırladığımız tasarımlarla yarışacağız” diyor ve ekliyor:

“Büyük otomobil markası temsilcilerinden oluşan jüri heyeti için bir ürün hazırlayacağız. Hedefimiz yazdan önce tasarımı tamamlamak ve 2018 yılında yarış otomobilimizle yarışlara katılmak”.

32 kişiden oluşan grup hayallerini gerçekleştirmek için Yamaha ve Redbull gibi güçlü sponsorlar da bulmuş durumda. Dimokritos Üniversitesi de bu girişime destek çıkarken, önümüzdeki dönemde aracın tasarlanması için öğrencilere özel alan tahsis edecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et