Karantina döneminde yurtdışına gidip gelenler ne yapmalı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karantina döneminde yurtdışına gidip gelenler ne yapmalı?

Yunanistan’da 30 Kasım’a kadar sürecek olan karantina günlerinde yurtışına gitmek veya yurtdışından dönmek zorunda olan vatandaşlara İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran’dan bilgilendirme geldi.

Baran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşların yurtdışında çıkmadan önce ve dönüşte neler yapması gerektiği konusunda detaylı bilgi verdi.

Milletvekili Burhan Baran’ın paylaşımı şöyle:

«Değerli soydaşlarım; önceki açıklamamda bundan böyle yurtdışına çıkışlarda yaşanılacak değişikliklerden bahsetmiştim. Daha açıklayıcı bilgileri aşağıda maddeler halinde sunacağım

1-Yurtdışına çıkışlarda bundan böyle a- elektronik ortamda www.gov.gr adresinden

İnternet bankacılığı üzerinden muvafakatname(Υπεύθυνη δήλωση) yapmanız,

b- Daha önce yurta girişlerde www.travel.gov.gr adresinden alınan Plf kodlarının artık yurtdışına çıkışlardada gerek olduğunu vurgulamak isterim. www.travel.gov.gr adresine girdiğinizde yurtdışına çıkışlarda

(I am leaving Greece) bölümünü işaretleyip en az 24 saat önceden formu doldurmanız ve verdiğiniz yurtdışına çıkış tarihinden 12 saat önce mail adresinize gelecek olan Plf kodlarını yolculuk halinde eğer polis uygulamasına takılır iseniz, polise ve sınırdan çıkmadan önce görevli polis memuruna telefonuzdaki mail adresinden göstermek zorundasınız.

2- Yurta dönerken daha önceki kurallar geçerlidir;

a- www.travel.gov.gr adresine girerek ( I am coming to Greece ) şıkkını işaretliyerek en az 24 saat önceden formu doldurmanız ve verdiğiniz yurta dönüş tarihinden 12 saat önce mail adresinize gelecek olan Plf kodunu Yunanistan sınırında görevli polis memuruna ve yolda uygulama noktasında polis memuruna göstermek zorundasınız.

b- Yurta dönmeden önce en fazla 72 saat önceden ( enfazla 3 günlük olucak) Pcr testinin (negatif olması şart) ingilizce olan sonucunu Yunanistan sınırında polise ibraz etmeniz şarttır.

Değerli soydaşlarım bu zor zamandan geçerken ülkemiz için, özellikle de sağlığımız açısından alınan tedbirlerin zorluğunun uygulama açısından farkındayım. Fakat unutmamalıyızki alınan tüm tedbirler öncelikle bizim içindir. Bu açıdan daha önceden bu konularda sizlere yardımcı olabilmek için hem ofisimdeki görevli arkadaşlar hem ben 24 saat telefonlarımız ile, iş saatleri, hatta çalışma saatleri dışında bile ofisimizi açarak sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Bu ortamda maalesef bu günlerde bende siyasi büromu kapatmak zorunda kaldım, fakat hem ofis telefonumu yönlendirdiğim arkadaşım, hem ben, hemde özel telefonlarımız ile tüm arkadaşlarım 24 saat sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz. Acil olarak gerek duyulursa büromuzu açıp sizlere yardımcı olmaya hazırız. Sosyal medya, cep telefonlarımız ve yönlendirilmiş olan 2541084542 siyasi büromun telefonundan bizlere ulaşabilirsiniz.»

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...