Cumhurbaşkanı Pavlopulos’tan Türkiye’ye sert mesaj - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Cumhurbaşkanı Pavlopulos’tan Türkiye’ye sert mesaj

Cumhurbaşkanı Pavlopulos’tan Türkiye’ye sert mesaj

Oniki Adaların Yunanistan’a katımlı etkinliğinde Rodos’ta konuşan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Türkiye’ye sert mesajlar gönderdi.

Rodos’un fahri vatandaşlığının kendisine verildiği törende konuşan Pavlopulos “Oniki Adalar bölgesinde uluslararası hukuk açısından bu bölgedeki Yunan ve Avrupa egemenliğinin kapsamı ve içeriğiyle ilgili ‘gri bölgeler’ düşünülemez” dedi ve “Yunanistan’ın tüm mevcut araçlarla Oniki Adaları savunma açısından koruma hakkını” ifade etti.

Pavlopulos “Paris Barış Anlaşması’nın 2. paragrafının 14. maddesinde yer alan Oniki Adaların silahsızlaştırılmasına yönelik hükümlerin, özellikle de Türklerin Kıbrıs’ı işgal etmesiyle 1974 ve sonrası açıkça ve hızlı bir şekilde Türkiye’nin ülkemize karşı saldırganlığının artmasıyla, Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı Birleşmiş Milletler Haritası’nın 51. maddesindeki hükümler açısından da ihtiyat amaçlı savunma hakkı (anticipatory self-defence) olarak yorumlanması gerektiğini” kaydetti.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos “Bunların sadece Yunanistan’ın sınırlarını, topraksal bütünlüğü ve egemenliğinin savunmasıyla ilgili olmadığın” ifade ederken “Yunanistan’ın Avrupa’nın ayrılmaz ve temel parçası olduğu ve olmaya devam edeceği göz önünde bulundurularak Avrupa Birliği’nin de sınırlarının, topraksal bütünlüğünün ve egemenliğinin savunmasıyla ilgili olduğunu” kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et