İçişleri Bakanı Skurletis İskeçe’yi ziyaret etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İçişleri Bakanı Skurletis İskeçe’yi ziyaret etti

İçişleri Bakanı Skurletis İskeçe’yi ziyaret etti

İçişleri Bakanı Panos Skurletis Doğu Makedonya – Trakya (DMT) Eyaleti ziyaretine Pazartesi günü İskeçe’den (Xanthi) başladı.

Bakan Skurletis, kurmaylarıyla birlikte İskeçe’de bir otelde Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı, İskeçe İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı, İskeçe ilindeki belediye başkanları ve İskeçe SYRIZA milletvekilleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda farklı konuların masaya yatırıldığı ifade edilirken, İçişleri Bakanı “İskeçe ve DMT Eyaletinden yerel yönetimleri için hazırlanan değişik çerçevesiyle ilgili diyaloğun başladığını” kaydetti.

Yasal düzenleme belirleneceği yaz aylarına kadar yerel yönetim kurumlarıyla diyaloğun devam edeceğini kaydeden Skurletis, masaya yatırılan konular arasında seçim sistemi, yerel yönetimlere yönelik kaynaklar, merkezi yönetimle ilişkiler ve yerel yönetimlere ilişkin konular olduğunu kaydetti.

İskeçe’de yaptığı açıklamada krematoryum konusuna da değinen Skurletis “Hükümetin müdahaleleri sonrası belediyelere krematoryum kurmaları için olanak sağlandı. Ancak neden yapmadıklarını merak ediyorum. Artık özel işletme ve şirketlere de bu olanak verilecek” dedi.

Son olarak dün akşam SYRIZA’nın düzenlediği etkinlikte konuşan İçişleri Bakanı Panos Skurletis, DMT Eyaleti ziyaret kapsamında temaslarına Drama ve Kavala’da devam edecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et