Eşinin naaşını yaktırmak için Bulgaristan’a götüren SYRIZA milletvekili parlamentoda ağladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eşinin naaşını yaktırmak için Bulgaristan’a götüren SYRIZA milletvekili parlamentoda ağladı

Eşinin naaşını yaktırmak için Bulgaristan’a götüren SYRIZA milletvekili parlamentoda ağladı

Yunanistan İçişleri Bakanı Panos Skurletis’in isteyenlerin naaşlarının yakılabilmesi için krematoryum inşa edilmesi ile ilgili yöneltilen soru önergesine cevap verdiği oturumda duygusal anlar yaşandı.

Soruyu yönelten SYRIZA milletvekili Anna Vagena, kısa bir süre önce eşini kaybettikten sonra eşinin naaşını yaktırmak için Bulgaristan’da yaşadığı tecrübeyi anlatırken gözyaşlarını tutamadı. “Bir ortaçağı yaşarken, Bulgaristan’da ortaçağın olmaması olamaz. Dersiniz ki komşu ülkemiz dindar değil” ifadelerini kullanan Vagena’ya oturumu yöneten Meclis Başkan Yardımcısı Spiros Likudis destek çıkarak “Hepimiz yanınızdayız” dedi.

İçişleri Bakanı Skurletis ise kendisi tarafından kısa süre içerisinden hazırlanacak yasal düzenleme ile özel sektöre de krematoryum açma imkânının sunulacağını belirtti. “Bazı belediyeler bu sorumluluğunun farkına varmıyorsa, özel sektöre bu imkânı tanıma bizim yükümlülüğümüzdür. Süreci engelleyen bazı karanlık güçler var. Bu nedenle bir ilericiler cephesi oluşturulmalı” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et