Dikkat! Yunanistan geneli kümes hayvanlarına karantina getirildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dikkat! Yunanistan geneli kümes hayvanlarına karantina getirildi

Dikkat! Yunanistan geneli kümes hayvanlarına karantina getirildi

Yunanistan’ın iki bölgesinde daha kuş gribine rastlanması üzerine evde ve kümes hayvanları çiftliklerinde beslenen kanatlı hayvanların zorunlu olarak kümeslerinde kapalı kalmasına karar verildi.

Rodos’ta bir, Evros’ta bir, Rodop’ta üç, Arkadia’da iki ve Selanik’te iki kuş gribi vakasından sonra Arkadia ve Florina illerinde de ortaya çıkan yeni vakalardan sonra kümes hayvanlarında kuş gribi vakalarının artma riskinin yüksek olduğu belirtildi.
Böylece Tarım Bakanlığı Yunanistan çapında kümes hayvanları için karantina kararı aldı.

Doğu Makedonya – Trakya Veterinerlik Dairesi de kamu sağlığının korunması ve hastalığa karşı kümes hayvanlarının korunması için alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:

1. Evde beslenen kümes hayvanları sadece kapalı alanlarda tutulmalıdır. Diğer yabani hayvanlarla temasa geçmelerine karşı önlem alınmalıdır. Ördek ve kazların diğer kümes hayvanlarından ayrı tutulması gerekir.

2. Kümes hayvanı çiftliği sahiplerinin alması gereken önlemler ise şöyle:
  – Kümes hayvanlarını kapalı alanda tutmaları gerekir ve diğer yabani veya kanatlı hayvanlarla temasa geçmelerini önleyici önlemler almalıdır.
  – Çiftlik içinde ve çiftlikler arasında kümes hayvanı, araç ve insan dolaşımını kısıtlamalıdır.
  – Hayvan yemi üretilen tesislerin yanı sıra yiyecek ve su temin edilen alanları diğer yabani hayvan ve diğer hayvanlara karşı koruma altına almalıdırlar.
  – Çiftliklere ve binalara girişlerde dezenfeksiyon sistemleri uygulanmalıdır.

 3. Evde ve hayvan çiftliklerinde beslenen kümes hayvanlarının sahipleri her gün hayvanlarının sağlık durumunu kontrol etmeli ve şüpheli grip vakaları karşısında derhal yetkili Veterinerlik Dairelerini bilgilendirmelidir.

4. Yabani kuşlar
  – Orman müdürlükleri, avcı ve ornitoloji dernekleri üyeleri özellikle de suda yaşayan yabani kuşlarla ilgili olarak anormal ölümler tespit ettiklerinde yetkili Veterinerlik Dairelerine haber vermelidir. azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et