Ketenlik’in içme suyu sorununu Meclis’e taşıdılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ketenlik’in içme suyu sorununu Meclis’e taşıdılar

Yunanistan parlamentosundaki aşırı sağcı Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) partisi, İskeçe (Xanthi) iline bağlı Ketenlik (Kendavros) köyünün sorunlarını Meclis’e taşıdı.

Ketenlik’in İskeçe’nin sadece 26 kilometre uzağında olmasına rağmen içme suyu sıkıntısı çektiğini, su ağının eski ve sorunlu olduğunu belirten EL milletvekilleri, 3 bin kişinin yaşadığı Mustafçova (Miki) Belediyesi’nin bu en büyük köyünde ayrıca futbol sahası ve çocuk parkı da olmadığına dikkat çektiler.

Parti lideri Kiryakos Velopulos ve Selanik (Thessaloniki) 2. Bölge Milletvekili Konstandinos Hitas imzalarını taşıyan soru önergesinde, köyde sağlık ocağı olmadığına da dikkat çekilirken, sadece bir köy doktorunun haftada 3 gün köye gidip hizmet sunduğu belirtiliyor.

Soru önergesinde Milli Eğitim ve Dinişleri Bakanı ile Kültür ve Atletizm Bakanı’na Ketenlik’in sorunlarının çözümü için ne gibi önlemler almayı planladıkları soruluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...