Yunanistan ile Türkiye arasında bayram molası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Türkiye arasında bayram molası

Yunanistan ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama faaliyetleri ve Ege’de karasuları ile kıta sahanlığı konularında süren gerilimlere NATO sayesinde milli bayram günlerinde mola verilecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan’ın gelecek hafta Doğu Akdeniz’de yapılacak tatbikatları iptal ettiğini bildirdi. ,

Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın bitiminde basın toplantı düzenledi. Doğu Akdeniz’deki durumla ilgili bir soruyu yanıtlayan Stoltenberg, şöyle dedi:

  “Türkiye ve Yunanistan, her iki ülkenin de milli bayramlarının kutlanacağı gelecek hafta yapılması planlanan tatbikatları iptal etme kararı aldı. Bu kararı memnuniyetle karşılıyorum.”

Yunanistan devleti Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı 29 Ekim’de NAVTEX ilan edince, Türkiye de bu sefer Yunanistan’da OHİ milli bayram günü olan 28 Ekim’de NAVTEX ilan etmişti. NATO Genel Sekreterinin söz konusu açıklamasıyla söz konusu tarihlerdeki askeri eğitim tatbikatlarının askıya alındığı belli oldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...