Yunanistan'da turuncu ve kırmızı bölgelerde gece sokağa çıkma yasağı geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da turuncu ve kırmızı bölgelerde gece sokağa çıkma yasağı geldi

Yunanistan Başbakanı ve ND Partisi Lideri Kiryakos Miçotakis

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis halka sesleniş konuşmasında koronavirüs nedeniyle alınacak yeni tedbir önlemlerini açıkladı.

Başbakanın açıkladığı yeni önlemler arasında belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı ve zorunlu maske kullanımı yer alıyor.

Alınan karar doğrultusunda Yunanistan genelini virüs vakalarına göre bölgeleri renklendirerek gösteren haritada üçüncü (turuncu renk) ve dördüncü (kırmızı renk) seviyede olan yerler için artık gece saat 00.30’dan sabah saat 5.00’e kadar sokağa çıkmak yasakladı. Öte yandan söz konusu bölgelerde her alanda maske takma zorunluluğu getirildi. Açıklanan yeni tedbir önlemleri ve yasaklar 24 Ekim Cumartesi sabah saat 6.00’dan itibaren yürürlüğe giriyor.

Yeni yasakların koronavirüs salgınında görülen ciddi artış nedeniyle alındığını açıklayan Miçotakis, önümüzdeki ayların Yunanistan açısından daha da zor geçeceğini söyledi.

Ülkeyi komle karantina altına almayı veya genel bir sokağa çıkma yasağına uygulamasını düşünmediğini ifade eden Başbakan Miçotakis daha akıllı ve etkili tedbirlerle bu salgını durdurmayı hedefledikleri dile getirdi.

Bölgesel yasakların uygulamasıyla salgının kontrol edilmesini hedeflediklerini aktaran Miçotakis özellikle vaka sayılarında ciddi artış görülen 3’üncü ve 4’üncü seviyedeki bölgelerde maskenin her alanda takılması şartı ve gece saat 00.30’dan sabah saat 5.00’e kadar da sokağa çıkmak yasağı uygulanacağını dile getirdi.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbir önlemlerini uygulamayan veya çiğneyenlere karşı yaptırım ve cezaların uygulanacağını belirten Başbakan maske kullanımını ise virüse karşı beklene aşıdan önce bir aşı gibi gördüğünü ve herkesin maskeli olduğu ortamda salgının önüne ciddi ölçüde geçilebildiğini dile getirdi.

Yunanistan’da son yayınlanan haritaya göre 3’üncü derecede olan ve yeni yasakların uygulanacağı yerler şöyle: Başkent Atina’nın da yer aldığı Attiki, Selanik, İraklio, Lesvos, Samos, Ahea, Zakinthos, Yanya, Kardiça, Trikala, Pella, Serez, Larisa, Viotia ve bir kısım Kiklades adaları.

Ülkede son yayınlanan haritaya göre 4’üncü derecede olan ve yeni yasakların uygulanacağı yerler şöyle: Kozani ve Kastoria

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...