Karantinadaki Kozani’de Mitoroplit halkı toplu ayine çağırdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karantinadaki Kozani’de Mitoroplit halkı toplu ayine çağırdı

Yunanistan’da koronavirüs vakalarının tavan yapması sonrasında sokağa çıkma kısıtlaması (lockdown) getirilen Kozani şehri Metropoliti Pavlos, halkı ekmek-şarap ayininde aynı bardaktan içmeye davet etti.

İnançlı olan insanlara koronavirüs bulaşmadığını belirten Pavlos, “Belçika, Hollanda, İsviçre, bizim kadar nüfüsu olan ülkeler. Oralarda binlerce ölü var. Yüzlerce kişi pandemiden etkilenmiş durumda” derken, Yunanistan’da ise halk kiliselere gidip dua ettiğinden ölümlerin az olduğunu iddia etti.

Mitropolit, halkı ayinde aynı bardaktan içmeye davet ederken, “Çocuklarınızı da getin. Çünkü sizler inanıyorsunuz ki bu Efendimiz’in eti ve kanıdır. Efendimiz’in eti ve kanı olduğu konusunda kuşkusu olanlar ona hakaret ediyor. İsa’nın eti ve kanı olduğuna inanmayanlar gelmesinler, uzak dursunlar” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...