Fthiotida'da bir fabrikada korona çıktı: 200 kişi karantinada - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fthiotida’da bir fabrikada korona çıktı: 200 kişi karantinada

Fthiotida’da bir fabrikada ortaya çıkan koronavirüs vakasının ardından bölgede yetkililer üst düzey önlemler alarak testlere başladılar.

Görülen yüksek vaka sayılarının ardından Kozani’de hükümetin aldığı yeni korona yasakları ve karantina kararlarının ardından Yanya’da 256 aktif koronavirüs vakasının olduğunun duyurulması endişelere neden olmuştu.

Yetkililer Fthiotida için de benzer bir olumsuz durumla karşılaşmamak için yoğun çaba sarf ediyor. Bölgeden gelen bilgilere göre korona vakası tespit edilen fabrikada söz konusu çalışan işletmedeki diğer çalışanlarla pek temasa geçmedi. Kamu Sağlığı Kurumu EODY ekibi buna rağmen fabrikada 70 çalışanı test etmeye başlarken korona çıkan çalışanın temasa geçtiği kişileri izlemeye başlayacak.

Öte yandan firma sahibinin fabrikayı derhal dezenfekte ettirdiği ve korona tespit edilen çalışanın bulunduğu departmanı kapattığı açıklandı.

Yerel haber siteleri işletmedeki koronalı şoför ile temasa geçen diğer beş kişinin de yapılan testlerinin pozitif çıktığını yazdı.

Yunanistan genelinde şüpheli vakaların izini süren ve test yapan EODY ekipleri Glifada’daki bir huzurevindeki 10 vaka üzerinde yoğunlaşmış durumdalar.

Son verilere göre Fthiotida’da toplam 27 aktif korona vaka sayısına ulaşılmış durumda ve vakaların aile ve yakın temasta oldukları kişiler dahil 200 kişi karantinaya alındı.

Fthiotida Eyalet Başkan Yardımcısı Thanasis Karakantzas yerel medyaya verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Vakalarda artış beklediğimiz için önümüzdeki dönem Fthiotida açısından zor olacak. Koronavirüs ile yaşamayı öğrenmeliyiz ve Fthiotida vatandaşlarını önlemlere riayet etmeye ve maske kullanmaya çağırıyorum, aksi takdirde durum kontrol edilemez hale gelebilir.”

Ayrıca Kozani’de de EODY ekipleri tarafından ek 400 hızlı korona testi yapıldığı ve 27 yeni vakanın tespit edildiği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...