Azınlık çocukları için anaokullarında hazırlanan pilot uygulamayla ilgili Melisopulos’tan açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlık çocukları için anaokullarında hazırlanan pilot uygulamayla ilgili Melisopulos’tan açıklama

Azınlık çocukları için anaokullarında hazırlanan pilot uygulamayla ilgili Melisopulos’tan açıklama

Eski Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Savvas Melisopulos, sadece azınlık nüfusunun yaşadığı anaokullarında pilot olarak uygulanacak okul öncesi eğitimi programı hakkında çıkan tartışmalarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Melissopulos kişisel facebook hesabından yaptığı açıklamada programın detayları hakkında henüz Yunanistan Eğitim Bakanlığı açıklama yapmamışken önyargıyla yaklaşanları veya keyfince yorumlayanları eleştirdi.

“Devletin açıkladığı ve sadece azınlık nüfusunun olduğu bölgelerde faaliyet gösteren anaokullarına yönelik girişimle ilgili alelacele görüş beyan edenler – ki bunlar ne uzmanlar ne de programdan istifade eden kişiler – gelişmelerden önce hareket ediyorlar ve olayların düzgün şekilde gelişmesine yardımcı olmuyorlar” ifadelerini kullanan Melissopulos “Yunanlar olarak bir kez daha bu siyasi kızışmayı dizginleyelim, özellikle de eğitimle ilgili bir konuda ciddiyet ve sorumlulukla görüş beyan edelim. En nihayetinde de ilk önce anaokulu öğretmenlerinin, yani her gün ön saflardan çocuklarımızın eğitimi için Trakya gibi hassas fakat insanlarıyla çok güzel bir bölgede mücadele verenlerin görüşlerinin duyulmasına müsaade edelim. Aynı şeyler resmi devlet için de yerel toplum için de geçerlidir” dedi.

Eski Eyalet Eğitim Müdürü açıklamasının bir diğer bölümünde ise “Eğitim Bakanlığının bahse konu düzenlemesiyle ilgili olarak zamanla gerekli detayların açıklanmasıyla ve programın pilot olarak uygulanmasıyla ilk güvenli – genel – sonuçlar çıkarılabilir ve bütün görüş ve fikirler serbestçe ve demokratikçe dile getirilebilir” ifadelerine yer verdi.

O zamana kadar herkesi itidale davet eden Melissopulos “özellikle de hiçbir şeyden habersiz çocuklar üzerine siyasi oyunlardan uzak durulması gerektiğini” vurguladı.

Savvas Melissopulos’un açıklamasının Yunanca tam metni BURADA!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et