Dünyanın en gürültülü şehirlerinden 5’i Yunanistan’da - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın en gürültülü şehirlerinden 5’i Yunanistan’da

Yunanistan’da elektrikli araca geçiş süreci başlarken, bu araçların en büyük özelliğinin çok fazla ses çıkarmaması olduğu belirtildi.

Ses kirliliğinin Dünya Sağlık Örgütü’nün de belirttiği üzere insan sağlığını ciddi ölçüde etkilediği, iştme sorunu, panik ve benzeri psikobedensel sorunlara yol açtığı, sürekli ses kirliği altında yaşayan insanlarda yüksek tansiyon, uyku düzensizliği, iştahsızlık, çalışma isteksizliği, başağrısı, taşipalmi ve odaklanamama gibi sorunlar görüldüğünün altı çiziliyor.

Öte yandan yapılan araştırmaya göre dünyanın en fazla ses kirliliği olan şehirlerinden 5’inin Yunanistan’da olduğu ve bunların Atina, Selanik, Patra, İraklio ve Lamia olduğu kaydedildi.

Ses kirliliğinin en çok eğlence/dinlence mekanları ve barlardan yayıldığı belirtilirken, özellikle yaz aylarında tüm turistik bölgelere genişlediği vurgulandı.

Bu bağlamda elektrikli araçların ses kirliliğinin önüne geçilmesinde katkı sağlayacağı ümit ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...