ND lideri Mitsotakis’ten Türkiye’ye mesaj: Hiçkimse adalarımızı sorgulayamaz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND lideri Mitsotakis’ten Türkiye’ye mesaj: Hiçkimse adalarımızı sorgulayamaz

ND lideri Mitsotakis’ten Türkiye'ye mesaj: Hiçkimse adalarımzı sorgulayamaz

Anamuhalefet lideri Kiryakos Mitsotakis Oniki Adaların Yunanistan ile birleşmesinin 70’inci yılı münasebetiyle yaptığı konuşmada Ankara’ya mesaj gönderdi.

“Oniki Adaların birleşmesinden 70 yıl sonra, Yunanistan adalarını onore ediyor ve savunuyor” ifadelerini kullanan Mitsotakis “Ülkemiz Yunanistan’ın ayrılamaz bir parçasıdırlar. Hiç kimse adaları sorgulayamaz veya göze koyamaz. AB’nin ve uluslararası camianın aktif desteğine talibiz, çünkü uluslararası hukuk bizim tarafımızda” dedi.

ND Partisi Genel Başkanı Mitsotakis yaptığı konuşmada “Bugün burada Yunanistan’ın nasıl büyüdüğünü hatırlamak ve şimdi ve gelecek için bize cömertçe ders sunan tarihimizden ders almak için buradayız. Tarih bugün de canlı ve günümüzün zorlu çağı için bize pusula olabilecek verimli sonuçlar çıkarmamıza müsaade ediyor. Vatanımızın konumu Batının parlak fikirleriyle birlikte yol almaktır ve sonda değil, öncü olmamız gerekir. Haklı olsan bile hiç kimse sana bir şey bağışlamaz, her şeyi kazanmalısın. On İki Adaların Yunanistan’a ilhakı kesin değildi, bunu kazandık” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et