Odun ve pelet yakanlara da ısınma yardımı geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Odun ve pelet yakanlara da ısınma yardımı geliyor

Yunanistan’da Maliye Bakanlığı, ekonomik olarak hassas ailelere yapılan ısınma yardımı için bu yıl 84 milyon evro ayırdı.

Bir televizyon kanalına konuşan Maliye Bakanı Hristos Staykuras, ısınma yardımlarının yıl sonuna kadar ödeneceğini ve 2021’in ilk çeyreğinde vatandaşların yapacağı elektronik başvurularda sunacakları verilerin kontrol edileceğini belirtti.

Öte yandan bu yıl büyük şehirlerde (Atina, Selanik vs) yaşayanlar hariç, özellikle kırsal kesimlerde yaşayanlar için odun ve pellet için de ısınma yardımı verilmesi bekleniyor.

İlk başta ısınma desteği verilmesi konuşulan elektrikli ısınma araçları (elektrikli kalorifer, klima vs) için ise ısınma yardımı verilmeyeceği, çünkü Elektrik İdaresi’nden (DEİ) kendilerine indirimli faturalar sunulduğu eklendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...